Kvíz: felismered, milyen tavaszi virág van a képen?

2024. február 26.
Már nagyon várjuk a tavaszt, a melegebb napokat és a tavaszi virágokat. Vajon hányat ismerünk fel ezek közül egy tavaszi virág kvízben?
Tavaszi virág kvíz
  • Megfigyeltük már, hogy a tavaszi virágok nagyon nagy része lila vagy sárga színű?
  • Hány tavaszi virágot ismerünk fel a kvízben?
  • Most kiderül, mi a kedvenc tavaszi virágunk! Felismerjük egy képről?

Legújabb kvízünk már a tavaszt idézi. Ugyanis tavaszi virágokat kell felismernünk a képeken. Vajon hány pontot érünk el a tavaszi virág kvízen? Melyik virág kinyílását várjuk a legjobban?

5 különleges tavaszi virágoskert Magyarországon

Szerencsére nem csak képeken gyönyörködhetünk a tavaszi virágokban – például a tavaszi virág kvízben –, hanem el is látogathatunk olyan csodálatos kertekbe Magyarországon, ami virágözönnel vár minket. Mutatjuk, hol csodálhatjuk meg hazánkban a legszebb tavaszi virágokat!

1. Vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert

Tavasszal tulipánok és nárciszok rengetegével várja a látogatókat a vácrátóti arborétum. Igazán különleges atmoszférát áraszt a botanikus kert, ahol a hét minden napján sétálgathatunk a szebbnél szebb virágok között.

2. Zirci arborétum

Angolkert stílusban építették a Zirci Ciszterci Apátság közelében lévő arborétumot. A hatalmas fás parkban megbújik egy halastó is, mely körül számtalan dísznövény borul virágba tavasszal.

3. Kámoni Arborétum, Szombathely

Igazi tavaszi virágözön fogadja a látogatókat a Kámoni Arborétumban. Nárciszok, krókuszok, tulipánok és aranyesőbokrok rengetege kápráztatja el a szemünket. A meseszép virágzuhatag mellett magunkba szívhatjuk a bódító tavaszi illatokat is.

4. Basa-kert, Babócsa

A babócsai Basa-kert Somogy vármegyében található, tájvédelmi körzeten. Így tavasztól őszig nem csak káprázatos virágokkal találkozhatunk, ha úgy döntünk, ide kirándulunk, de akár őzekkel és nyulakkal is összefuthatunk.

5. Vérszilva fasor, Gyöngyöstarján

Ami Japánnak a cseresznyevirágzás, az Magyarországon a vérszilva rózsaszín virágba borulása. Nem csoda, hogy minden évben fotósok hada látogat el tavasszal a különleges fasort megcsodálni a falu bevezető útjához. 

Töltsük ki a tavaszi virág kvízt!

Ideje, hogy kitöltsük a tavaszi virág kvízt, most, hogy már tudjuk, élőben hol csodálhatjuk meg a szebbnél-szebb virágokat. Tíz képet látunk tavaszi virágokról, mindegyik alatt három lehetőség közül kell kiválasztanunk azt, amelyik szerintünk a helyes. Hány jó válaszunk lesz a tavaszi virág kvízen?

Hány tavaszi virágot ismersz fel?

Tavaszi virág kvíz mező

Amikor megjelennek a tavasz első virágai, már biztosak lehetünk benne, hogy végre vége a télnek. De felismerjük a tavaszi virágokat egy képről? Töltsük ki a kvízt és kiderül!

Fotó: Unsplash