Sokkal okosabb vagy az átlagnál, ha megtalálod a képen a furcsa lepkét

2024. május 21.
Csak az átlagon felüli képességekkel rendelkező emberek látják a furcsa pillangót ezen a rejtvényen. Teszteld, hogy te is a legkülönlegesebbek közé tartozol-e!

Sokkal okosabb vagy az átlagnál, ha észreveszed a kakukktojást a lepkék között ezen a fejtörőn. De vigyázz, mert csak öt másodpercet kapsz a feladat megoldására! Te is a legokosabbak közé tartozol? Teszteld a szemed!

Az optikai illúzión alapuló rejtvények olyan képek, amelyekkel próbára teheted a vizuális készségeidet és megfigyelőképességedet. Ezek a kihívások azért is hasznosak, mert nemcsak jól elszórakoztatnak minket, hanem a tudósoknak is segítenek megérteni, hogyan dolgozza fel agyunk a vizuális információkat. Az optikai illúzión alapuló fejtörők ugyanis fejlesztik kognitív képességeinket és serkentik a kreatív gondolkodást, ezáltal javítják a memóriánkat és a problémamegoldó készségeket is megtornáztatják.

Az alább megosztott kép pillangós hangulatjeleket ábrázol. Valami azonban mégis furcsa rajta: van köztük egy kakukktojás. A kihívás pedig az, hogy öt másodperc alatt kell megtalálnod a többitől különböző lepkét, ami alaposan próbára teszi a megfigyelőképességet!

Indítsd az órát és alaposan ellenőrizd a képet. Próbáld megvizsgálni a rajta szereplő lepkéket olyan gyorsan, amennyire csak lehet!

Sikerült? Akkor gratulálunk, ugyanis nagyon éles a szemed és kifejezetten odafigyelsz a részletekre. De ha még mindig a megoldást keresed, akkor ne csüggedj, mutatjuk, hol találod a kakukktojást:

Forrás: JagranJosh