10 másodperced van megtalálni a molylepkét az optikai illúzión

2022. november 15.
Az emberek 95 százaléka nem találja meg az elszórt ruhák között az optikai illúzión az aprócska molylepkét. Csupán a legszemfülesebb megfigyelők képesek átlátni annyira az egész rajzot, hogy tíz másodpercen belül rábukkanjanak a megbújó lepkére.

Senki sem akarja, hogy a szekrényében molyok után kelljen kutatnia – hacsak nem egy rejtett tárgy típusú optikai illúzióról van szó, ahogy ebben az esetben is. A szétdobált ruhák között valahol megbújik egy hívatlan látogató a Cleanipedia által közzétett optikai illúzión.

molylepke-optikai-illuzio

Senki sem örül annak, ha molyra kell vadásznia a ruhásszekrényben, hacsak nem egy remek optikai illúzióról van szó

Tegyük próbára magunkat, mozgassuk meg az agyunkat a feladvánnyal, és akkor se keseredjünk el, ha elsőre nem találjuk meg az aprócska molylepkét, mert ez nem egyenlő azzal, hogy kevésbé vagyunk intelligensek vagy rossz a megfigyelő képességünk, de pszichológiai szempontból sem árul el rólunk semmi különöset. Ez most csupán egy egyszerű, szórakoztató rejtvény, ami nem mellesleg jót tesz az agysejtjeinknek, mert gondolkodásra késztet.

Annyit elárulhatunk, hogy ne egy teljes lepkét keressünk az optikai illúzión, hiszen az aprócska rovar elbújt az egyik eldobott ruha mögé. Ha még egy kis segítségre lenne szükségünk, akkor a kép jobb oldalát figyeljük meg jobban. És ha még így sem találjuk, lejjebb megmutatjuk a megoldást is.

molylepke-optikai-illuzio

Ha nem sikerült megtalálnunk a molylepkét az optikai illúzión, mutatjuk a megoldást

Forrás: Cleanipedia 

Olvass tovább!