Csak az igazán élesszeműek látják meg a lepkét az optikai illúzión 7 másodperc alatt

2023. április 12.
Akár hisszük, akár nem, egy lepke rejtőzik a rózsaszín virágok között. Ám nem könnyű észrevenni, főleg nem 7 másodperc alatt. Tegyük próbára a megfigyelőképességünket és tudjuk meg, mennyi időre van szükségünk, hogy megtaláljuk a lepkét az optikai illúzión!
  • Még mindig az egyik legjobb módszer, hogy megdolgoztassuk az agyunkat, az optikai illúzió és rejtett képes feladvány.
  • A rózsaszín virágokat ábrázoló képen egy lepke rejtőzik valahol, ám nem könnyű észrevenni.
  • Csupán 7 másodpercünk van megtalálni, ha rekordot akarunk dönteni!

Számos tanulmány kimutatta, hogy az optikai illúziók jótékony hatással vannak az agy működésére. Segítik a koncentrációt, javítják a kreativitást és serkentik az agyműködést. Még akkor is így van ez, amikor kifejezetten bosszússá válunk, ha nem sikerül gyorsan megtalálnunk a rejtett képet az optikai illúzión.

Csak az igazán élesszeműek látják meg a lepkét az optikai illúzión 7 másodperc alatt

Csak az igazán éles szeműek látják meg a lepkét az optikai illúzión 7 másodperc alatt

A tavaszi, rózsaszín virágos optikai illúzión egy lepkét kell megtalálnunk. A feladatunk attól különösen nehéz, hogy csupán 7 másodpercünk van rájönni, hol rejtőzik a képen.

Merre van a lepke a virágok között?

A tudósok már arra is rájöttek, hogy az agyunk melyik része lép működésbe, amikor azon gondolkozunk, mi a megoldása egy rejtett képes feladványnak. Például ha próbáljuk megtalálni, hol bújt el egy lepke a rózsaszín virágokat ábrázoló optikai illúzión. 

Ez a feladvány nem csak arra jó, hogy frissen és egészségesen tartja az agyunkat, mint a testmozgás az izmainkat. Nagyon hatásosan fejleszti a megfigyelő képességünket is. Ráadásul remekül tesztelhetjük, milyen szinten állunk a rózsaszín virágos feladvánnyal. Ehhez csupán le kell mérnünk, mennyi idő alatt találjuk meg a lepkét a képen.

Mennyi idő alatt találjuk meg a lepkét a virágok között?

A rekord 7 másodperc. Ennél gyorsabban még senkinek sem sikerült rájönni, hol bújik meg a virágok között a pillangó. Jó ha tudjuk azonban, hogy erre csupán az emberek 2 százaléka képes. A próbálkozók 98 százalékának legalább 30 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy megfejtse a rejtett képes feladványt

Annyit segítünk, hogy a lepke valahol a kép bal oldalán bújt el, középtájon. Amiatt nehéz megtalálnunk, mert a pillangó is pont olyan rózsaszín, mint a virágok, így jól belesimul a képbe. Centiméterről centiméterre át kell böngésznünk az optikai illúziót ahhoz, hogy megtaláljuk. Akkor se keseredjünk el, ha ez nem sikerült. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

Előtte azonban gyakoroljunk hasonló feladványokkal. Próbáljunk rájönni, a kígyó merre rejtőzik az optikai illúzión. Vagy oldjuk meg azt a feladványt, ahol egy macskát kell megtalálnunk a zsúfolt szobában.

A rózsaszín lepke a rózsaszín virágok között a kék karikával jelölt helyen rejtőzik az optikai illúzión

A rózsaszín lepke a rózsaszín virágok között a kék karikával jelölt helyen rejtőzik az optikai illúzión

Fotó: Hope Grove Nurseries