Kivételesen okos vagy, ha megtalálod a 6-osok között az 5-öst

2024. június 25.
Kivételesen okos vagy és szuperéles szemed van, ha megtalálod a 6-osok között az 5-öst mindössze öt másodperc alatt. Hajrá!

Kivételes zseni vagy, ha öt másodperc alatt észreveszed az 5-öst a 6-osok között. Fejtsd meg a fejtörőt, hogy megtudd, neked is olyan éles-e a látásod, mint Supermannek. Teszteld a vizuális képességeidet!

Az illúzió szó a latin illudere igéből ered, melynek jelentése gúnyolódás vagy trükk. Az optikai csalódáson alapuló képeket ugyanis úgy tervezték, hogy megtévesszék az emberi észlelést, és szuperül tesztelik a mentális egészséget és a látást. Az idegtudósok gyakran használják ezeket a képeket arra, hogy tanulmányozzák az agyunk összetettségét és azt, hogy miként értelmezzük a körülöttünk lévő világot.

Az optikai csalódáson alapuló rejtvények az elmúlt években váltak népszerűvé a netezők körében, ugyanis jól fejleszthetjük velük a problémamegoldó képességünket, ráadásul élesíthetjük a gondolkodásmódunkat is.

Az alább képen rengeteg 6-ost látsz, de valójában a sok egyforma szám között egy 5-ös van elrejtve. Meg tudod találni a kakukktojást mindössze 5 másodperc alatt? Tedd próbára vizuális képességeidet ezzel a kihívással. Most kezdődik a te időd! Ez egy nehéz fejtörő, ezért figyelmesen nézd meg a képet. Ha odafigyelsz a részletekre, könnyen megtalálhatod az eltérést.

Sikerült? Siess, az óra ketyeg. Gyorsan ellenőrizd még egyszer a képet.

És… Az idő lejárt. Hagyd abba a keresést!

.

.

.

.

Amennyiben sikerült megtalálnod a megoldást, gratulálunk! Viszont akkor se csüggedj, ha ez nem a te napod. Mutatjuk a megfejtést:

Forrás: JagranJosh