Rendkívüli az elméd, ha megtalálod az elrejtett tárgyakat a képen

2024. június 20.
Egy újabb agyafúrt fejtörő bukkant fel a neten, ahol az a kérdés, hogy vajon hova rejtették el a tárgyakat? A feladat, amilyen könnyűnek látszik, olyan nehéz.
Te megtalálod mind a 4 elrejtett tárgyat?

Az emberi elme figyelmi rendszere hihetetlenül jól megtervezett „gépezet”, ami lehetővé teszi, hogy a mindennapokban értelmezzük a környezetünket és a megfelelő ingerekre reagálhassunk. Az internet trükkös fejtörői azonban épp ezt a hatékony működést használják ki! A figyelmünk ugyanis úgy dolgozik, hogy a rengeteg inger közül lehetőleg gyorsan szűrjön – épp ezért könnyen el is siklik a túl hasonló részletek felett. Az alábbi fejtörőnél az lenne a feladatunk, hogy megtaláljuk a képen az elrejtett tárgyat, ehhez azonban meg kell próbálnunk kicsit tudatosabban használni kognitív képességeinket.

A trükkös fejtörőn összesen 4 tárgyat rejtettek el

Az intelligenciánkat is nagyszerűen tesztelő netes fejtörők nemcsak azért hasznosak, mert frissítik és kicsit „megmozgatják” az agyat, de egy sűrű munkanapon is segítségünkre lehetnek, hiszen segítenek kicsit kikapcsolódni feladataink közben. Előfordulhat, hogy egy-egy fejtörő megoldása után az addig nehézségeket okozó kognitív kihívásokat is könnyebben megoldjuk, hiszen lehetőséget adtunk az agyunknak kicsit „újratöltődni”.

Az alábbi fejtörőnél annyi a dolgunk, hogy megtaláljuk a képen elrejtett tárgyakat. Összesen 4 tárgyat kell megtalálnunk: egy banánt, egy kézfejet, egy gombát és egy halat. A kihívás korántsem egyszerű: állítólag csak a netezők alig 5 százaléka képes megtalálni az összes tárgyat. Teszteld, hogy köztük vagy-e:

Te megtalálod mind a 4 elrejtett tárgyat?

Te megtalálod mind a 4 elrejtett tárgyat?

Sikerült megtalálnod az elrejtett tárgyakat? Ha szeretnéd ellenőrizni a megoldásodat, vagy csak megnéznéd a jó megfejtést, görgess lejjebb!

Mutatjuk a megoldást

A megoldás

A megoldás

Forrás: Brightside