Detektív vagy, ha kideríted, ki osont ki éjszaka a házból

2024. június 01.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy ki osont ki a házból?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, ki az, aki kiosont a házból.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, vajon a három ember közül ki osont ki a házból?

Detektív vagy, ha kideríted, ki osont ki éjszaka a házból

Detektív vagy, ha kideríted, ki osont ki éjszaka a házból

Hogyan deríthetjük ki, ki osont ki a házból?

Egy hálószobát látunk három ággyal, benne három emberrel. A két oldalt fekvő nő úgy tűnik, hogy mélyen alszik, míg a középső férfi csak pihenget. Valamelyikük azonban nemrég még az éjszakát járta, és aztán titokban visszaosont az ágyba. Melyikük lehet az? 

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, ki osont ki a házból. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk egy apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki osont ki a házból. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Egy apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három ember ruházatát érdemes jobban szemügyre venni, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük osont ki a házból. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Megfejtés: a jobboldali nő a nagy rohanásban koszos cipővel osont be az ágyba.

Detektív vagy, ha kideríted, ki osont ki éjszaka a házból

Sikerült?

Forrás: Brightside