A Dyson a fejhallgatók birodalmát is meghódítja? Bemutatták a Dyson OnTrac™-et

2024. július 18.
A Dyson már régóta kinőtte a porszívókat, maga alá gyűrve lassan a szépségipart is, éppen ezért bemutatták legújabb terméküket, vagyis a Dyson OnTrac™ fejhallgatót. Jake Dyson a lapunknak azt is elárulta, hogy mi inspirálta a terméket.
Megjelent a Dyson OnTrac fejhallgató

A Dyson híres arról, hogy úttörő technológiákat fejleszt és folyamatosan új, váratlan területekre lép. A cégnél minden új projekt alapkutatással és a tudományos háttér megértésével indul. Nemrég mi is ellátogathattunk a Malmsburybe, a Dyson laboratóriumába, ahol gondosan végigkövethettük, hogy milyen úton fejleszthették ki a legújabb terméküket, vagyis a Dyson OnTrac™ fejhallgatót. Az évekig tartó tervezési és fejlesztési folyamat után azonban a Dyson ma bemutatta első, kizárólag audio célú, magas hanghűségű fejhallgatóját. A kategóriájában a legjobb zajszűrést kínáló fejhallgatók akár 55 órányi zenehallgatási élményt nyújtanak. 

A fejhallgató egyik különlegessége, hogy több mint 2000 egyénileg testre szabható színkombinációval kapható a külső burkolathoz és a fülpárnákhoz. Minden fülpárna ultrapuha mikroszálból és kiváló minőségű habból készül az extra kényelem és a tökéletes akusztikai zárás érdekében. A több forgáspontú gimbal karok és a fejpántban gondos tervezés eredményeként elhelyezett akkumulátor biztosítja a súly egyenletes eloszlását. 

Megjelent a Dyson OnTrac fejhallgató

Megjelent a Dyson OnTrac™ fejhallgató

„A Dyson hangmérnökeinek küldetése, hogy termékeink tökéletesen megőrizzék a művészek által megálmodott hanghullámok integritását, mentesen minden interferenciától. Emellett szerettünk volna egy olyan fejhallgatót létrehozni, amelyet az emberek izgatottan és büszkén fognak viselni. Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk az aeroakusztika terén, ezalatt mindent megtanultunk a hang tudományáról, amit lehetett” mondta Jake Dyson főmérnök, majd azt is hozzátette, hogy az anechikos kamrák, illetve a szakképzett mérnökeik segítségével egy újabb mérföldkőhöz érkeztek a zaj csökkentésében.  

A mérnököt arról kérdeztük, hogy mi inspirálta a terméket, illetve magát a koncepciót. 

Van néhány probléma a meglévő fejhallgatóinkkal, például a kényelem az egyik ilyen. Szerettünk volna létrehozni egy terméket, amelynek akkumulátora olyan hosszú időt kibír, hogy néha már el is felejtjük tölteni. Tudtuk, hogy fantasztikus munkát tudunk végezni a zajszűréssel, és a hangminőséget a dizájnnal különböztetjük meg. Ez elindított egy utazást” – mesélte lapunknak. 

A 40 mm-es, 16 ohmos neodímium hangszóró-meghajtókkal és fejlett audio jelfeldolgozással a Dyson OnTrac™ biztosítja, hogy minden hang vagy szó pontosan érkezzen a fülünkre. A fejhallgató 6 Hertztől egészen 21 000 Hertzig képes visszaadni a frekvenciákat, mély, érezhető szubbasszusokat és tiszta magas hangokat a frekvenciatartomány felső végén. Közben a hangszóró háza az irányítottabb hangzás érdekében 13˚-ban a fül felé dől. A fejhallgatóhoz egy applikációt is tudunk csatlakoztatni. A MyDyson alkalmazásban valós idejű hangkövetés áll rendelkezésre, amely figyeli a fülön belüli és a külső hangerőt, továbbá figyelmezteti a felhasználókat a potenciálisan káros hangszintekre. A Dyson OnTrac fejhallgató 206 690 Ft-tól lesz elérhető, a kiegészítők pedig 20 790 Ft-os áron vásárolhatók majd meg.

Fotó: Dyson