3 intő jel, ha egy elvált férfival randizunk

2024. július 22.
Nem csak akkor kell elővigyázatosnak lennünk randizás során, ha elvált férfival ismerkedünk. De ha egy olyan emberrel kezdünk kapcsolatba, aki már túl van egy (vagy több) váláson, ezekre az intő jelekre oda kell figyelnünk!
3 intő jel, ha elvált férfival randizunk
  • Ma már nem ritkaság, ha egy elvált emberrel randizunk.
  • Milyen intő jelekre kell figyelnünk, ha úgy döntünk, egy elvált férfival ismerkedünk?
  • Ha a válás még folyamatban van, érdemes óvatosnak lennünk!

A 21. században lehetetlen úgy ismerkedni, hogy ne randiznánk egy ponton elvált férfival. Az előnyök és hátrányok egy egyedülálló, elvált férfi esetében is ugyanúgy megvannak. 

Azonban, amikor az elvált férfiakkal való randizásról van szó, fontos tudnunk, vajon tényleg készen áll-e egy újabb komoly kapcsolatra az adott személy. Ha találkozunk egy elvált férfival, épp ezért ezekre az intő jelekre oda kell figyelnünk, hogy ne égessük meg magunkat!

Ezek a legnyilvánvalóbb intő jelek, melyekre figyelnünk kell, ha elvált férfival randizunk

1. A válás még folyamatban van

Egy válás mind érzelmileg, mind anyagilag megterhelő lehet a férfi számára. Sokszor azonban az adott férfi, akivel épp randizunk, már azelőtt újra ismerkedni kezd, hogy a gyászfolyamat lezárult volna. Nem valószínű, hogy mi akarunk lenni az a személy, akivel levezeti a válás miatti feszültséget, vagy figyelemelterelés a traumájáról? 

Nincs szabály arra, mennyi idő után válik valaki késszé egy új kapcsolatra a válás után, ez természetesen egyénfüggő. Viszont a párkapcsolati szakértő szerint elmondható, hogy ha a férfi, akivel randizunk, már 6 hónappal túl van a váláson, jó eséllyel az ezzel járó gyászfolyamatnak is a végére ért.

Ha viszont a férfi még csak frissen elvált, vagy a válás közepén van, haladjunk lassan! Intő jel lehet, hogy legyünk óvatosak a randizás során!

Ha elvált férfival randizunk, intő jel, ha sokat beszél a volt feleségéről

Ha elvált férfival randizunk, intő jel, ha sokat beszél a volt feleségéről a randin

2. Folyamatosan a volt feleségéről beszél

Nem csak roppant idegesítő folyamatosan azt hallgatnunk randi alatt, amikor a férfi a volt feleségéről beszél. Ez intő jele annak is, hogy még nincs túl a házasságán, hiába vált esetleg már el. 

Persze az is lehetséges, hogy még gyászol, és az érzelmi feldolgozás egyik eszköze, hogy beszélünk arról, amit elveszítettünk. Ám emlékeztessük magunkat: nem a pszichológusai vagyunk a férfinak, hanem a randipartnere! Ha még nincs túl a feleségén, akkor egyelőre nincs helye számunkra érzelmileg.

3. Még fel kell dolgoznia a válást

Az elvált férfiak rengeteg lelki terhet cipelnek, beleértve a gyászt, anyagi helyzetük miatti aggodalmat, egyedülálló szülőséggel járó felelősséget, és általában, újra kell építeniük az életüket. 

Vannak, akik könnyebben megküzdenek ezekkel, másoknak több időre van szükségük. Előbbiek tudnak adni már magukból egy új kapcsolatban, míg utóbbiak nem biztos. Nem várhatjuk el ebben a helyzetben a randipartnertől azt az odaadást, figyelmet, támogatást, intimitást, amit szeretnénk, és ami alapvetően egy párkapcsolatban járna.

Forrás: Your Tango, Fotó: Getty Images, Unsplash