Így kerüljük el a frissen elvált nőkre vadászó férfiakat

2023. november 08.
Az elvált nők, különösen, akik nemrég mentek keresztül a válás nehéz procedúráján, könnyen a manipulátorok prédájává válhatnak. Ha felkészülnek az ilyen helyzetekre, könnyebben elkerülhetik.
Válás után randizás
  • Ha egy hosszú kapcsolat után kezd újra ismerkedni egy nő, gyakran könnyű célpontot jelent a manipulátoroknak és szélhámos csábítóknak.
  • Érdemes végigvenni, milyen pontokon támadhatnak azok a férfiak, akik nem feltétlenül nemes szándékkal közelítenek felénk a válás vagy szakítás után.
  • Ha tudatosabbak vagyunk, nem jelentünk könnyű célpontot a sebezhető élethelyzetekben sem.

Amikor egy nő hosszú kapcsolat, házasság után ismét elkezd ismerkedni, nem csak jóleső izgalmat és izgatottságot, de félelmet is érezhet. Nem könnyű a szakítás, válás utáni sebezhető állapotban közel engedni valakit magunkhoz. Ezt sokan ki is használják: a kutatások szerint a frissen elvált nők gyakori célpontjai a manipulátoroknak és nőcsábászoknak. 

Mutatjuk, milyen okok magyarázzák, hogy válás után randizáskor egy nő könnyű célpontot jelenthet a férfiak számára, és hogyan kerülhetjük el a manipulátorok csapdáit.

1. Válás után magányos lehet egy nő

Olyan fajta magányosságot tapasztalhatunk válás vagy szakítás után, amilyet soha előtte. A manipulátorok ki is használják a szeretethiányt és egyedülléttől való félelmet. Elhisszük, mert szeretnénk elhinni, hogy velünk akarnak lenni és szeretnek minket, hiszen ez enyhítheti a magányunkat. 

Mi a megoldás? Tudatosan készüljünk arra, hogy bizonyos típusú férfiak közeledni akarnak majd hozzánk. Figyeljük a jeleket, például azt, hogy túl gyorsan akar haladni a kapcsolatban vagy a fájdalmas pontjainkra tapint, hogy magához láncoljon.

2. Nem vagyunk biztosak abban, mit akarunk

Egy hosszú kapcsolat után ismét tapasztalatlanná válunk az ismerkedésben. Sőt, egyenesen naivak lehetünk, sokat változhat az ismerkedés akár egy évtized alatt is. Ráadásul kieshetünk a gyakorlatból, hogy kifejezzük, mit szeretnénk és mit nem. 

Mi a megoldás? Válás után érdemes átgondolni, rövid távon mire vágyunk. Mondjuk az elkövetkező három hónapban? Gondolkodjunk el a hosszú távon: hol látjuk magunkat egy év múlva? Ha van egy tervünk, magabiztosabbak leszünk és nehezebben használnak ki válás után randizáskor.

3. Válás után a manipulátorok kihasználják, hogy éhezünk az elismerésre

Válás után sebezhetőbbek vagyunk, amit sokan manipulatív módon kihasználnak randizáskor

Válás után sebezhetőbbek vagyunk, amit sokan manipulatív módon kihasználnak randizáskor

A válást akkor is kudarcként élhetjük meg, ha teljesen közös megegyezéssel történt és semmi durva nem volt a szakításban. Szorongóvá tehet, nincs meg az a visszaigazolás, ami egy házasságban meglehet. Ez könnyen sodorhat válás után a manipulátorok csapdájába.

Mi a megoldás? Figyeljünk a lovebombing jeleire! Emlékeztessük magunkat, hogy az önbizalmunk belülről táplálkozik, nem külső megerősítésre van szükségünk. Fontos, hogy a barátainkkal, családunkkal beszélgessünk és osszuk meg a kételyeinket velük, hogy tőlük kapjunk megerősítést, ha szükségünk van rá.

4. Válás után elszántan boldogok akarunk lenni

Az ember számára az egyik legfontosabb dolog a boldogság. Ez mindenkinek mást jelent, és csak rajtunk múlik, képesek vagyunk-e megélni. Ha valaki boldoggá tesz, főleg egy kellemetlen válás után, könnyen elhisszük, hogy rá van szükségünk ahhoz az életünkben, hogy működjön. Ez könnyen társfüggőség kialakulásához vezethet, bármit hajlandóak leszünk megtenni, csak hogy velünk maradjon. És pont ezt akarják elérni a manipulátorok.

Mi a megoldás? Tudatosítsuk magunkban, mennyire elszántan akarunk boldogok lenni válás után. Írjuk le. Barátkozzunk meg a saját érzéseinkkel!

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash