A legnagyobb, de teljesen megelőzhető hiba, amit nők a randizáskor elkövetnek 

2024. május 26.
A legkevésbé sem egyszerű a randizás, nem véletlenül mondják rá, hogy igazi „művészet”, viszont aki megfogadja a párkapcsolati coach tanácsát, az elkerülheti a csalódást és a szívfájdalmat. 
A legnagyobb, de teljesen megelőzhető hiba, amit nők a randizáskor elkövetnek 
  • Dave Elliott párkapcsolati coach, valamint emberi viselkedés specialista megosztotta azt a hibát, amit a nők gyakran elkövetnek a randizás során.
  • A szakértő szerint a hiba kiküszöbölésével elkerülhető a kapcsolat megszakítása.
  • Megmutatjuk, mivel kerülheted el azt, hogy a pasi visszatáncoljon a kapcsolatból!

Dave Elliott észrevette, hogy van egy bizonyos hiba, amit a nők újra és újra elkövetnek a randizás során. Ez a probléma potenciális kapcsolatok millióit szabotálja – és megöli –, mielőtt azok létrejönnének, márpedig a szakértő szerint ez 100%-ban megelőzhető.

Egyszerűen fogalmazva, a férfiaknak és a nőknek is van egy alapvető igényük, ami, ha nem kerül kielégülésre, konfliktus jön létre, ez pedig véget is vethet a randizásnak, hiszen hiányzik ebből a kezdetleges kapcsolatból a bizalom és a stabilitás a kihívások ellensúlyozására. De még csak nem is az a legrosszabb, hogy kudarcba fulladt az ismerkedés. A nagyobb problémát a hosszú távú hatások jelentik, főleg nők esetén, akik elkezdik démonizálni a férfiakat, vagy ami még rosszabb, megkérdőjelezik a saját értéküket.

Mi az a hiba, amit a nők gyakran elkövetnek randizáskor?

Először is legfontosabb kérdés az, mielőtt rátérnénk a randizás során elkövetett hibára: Mi kell a nőknek? A nők első számú szükséglete, hogy „biztonságban” érezzék magukat, mielőtt bármi más történhetne. Lehet, hogy intenzív vonzalmat éreznek egy férfi iránt, de nem tudnak igazi kapcsolatot teremteni, hacsak nem teszik félre a félelmeiket és nyitják meg a szívüket, ám ezt sokan úgy teszik meg, hogy magukra kényszerítik a nyitottság állapotát, ami sebezhetővé teszi őket.

Tehát, a nők bizonyosság/biztonság iránti igénye megkívánja, hogy meghatározzák a kapcsolatot, beszéljenek róla, kitalálják, hol tartanak, korlátokat szabjanak, és minden erejükkel azon vannak, hogy biztosítsák a helyüket. Ezzel meg is érkeztünk a problémához. Ez az a hiba, amit a nő elkövetnek randizáskor.

Sok nő követi el azt a hibát randizáskor, hogy túlságosan biztosítani akarja a helyét a férfi életében.

Sok nő követi el azt a hibát randizáskor, hogy túlságosan biztosítani akarja a helyét a férfi életében

Ugyanis felmerül a kérdés: Mi kell a férfiaknak? A férfiak alapvető igénye a szabadság. Ha egy férfi úgy érzi, hogy már a randizás fázisában megpróbálják elvenni tőle szabadságát, vagy korlátozzák a döntéseit, fellázad, eltűnik, falakat emel, vagy közli, hogy „több térre van szüksége”. Ismerősen hangzik?

Mindkét igény ugyanolyan fontos

A nők és a férfiak vágya is teljesen érhető és fontos. A szakértő szerint minden az időzítésen múlik. Ezért azt javasolja a sikeres randizáshoz, hogy ne akarják a nők túl korán korlátozni a férfiak lehetőségeit, mert ettől erőszakosnak, parancsolónak tűnhetnek vagy rászorulónak, akik nem bírnak meglenni pasik nélkül és egyik sem túl előnyös.

Már a randizás legelején meg kell adni a férfiaknak a szabadságot, és nem szabad, hogy azt érezzék, üldözik őket. Azt kell megmutatniuk a nőknek, hogy egyedül is teljes értékű egyének, rengeteg lehetőséggel, és nincs okuk üldözni a pasikat. A szakértő szerint egy férfi soha nem fogja úgy érezni, hogy feladja a szabadságát, ha cserébe olyasmit kap, amire még jobban vágyik: egy erős és ragyogó partnert, aki a legjobbat látja magában.

Forrás: Your Tango, Fotó: Getty Images