Ilyen lakásban utálunk a legjobban szexelni

2024. július 30.
Ha rendet rakunk, jobb lesz a szexuális életünk? A szakértők szerint sokkal! Egy friss angol kutatás szerint ugyanis az emberek 60 százaléka nem hajlandó szexelni, ha rendetlenség van otthon.
Szex rendetlen lakásban
  • Miért nem szexelünk rendetlen lakásban?
  • Akár hisszük, akár nem, ha rendet rakunk otthon, nagyot lendíthet a szexuális életünkön.
  • Egy kutatás szerint az emberek 60 százaléka nem hajlandó szexelni párjával, ha rendetlenség van.

A szexhez megfelelő atmoszféra kell, ez tagadhatatlan, amit nem mindig könnyű megteremteni. Számos módszert bevethetünk persze, gyertyától a hangulatvilágításon és szexi zenén át a szexjátékokig. Ám ezeknél sokkal egyszerűbb módja is van annak, hogy meghozzuk a kedvet a szexhez: rakjunk rendet.

Különösen a hálóban és nappaliban zavaró a rendetlenség

Meglepő, de ha jobban belegondolunk, logikus, hogy sokkal nagyobb kedvvel szexelünk a tiszta és rendes lakásban. Egy friss kutatás szerint az emberek 50 százaléka mondta azt, hogy a rendetlenség az otthonukban stresszessé teszi őket. Azt pedig már számos vizsgálat alátámasztotta, hogy a legnagyobb libidógyilkos a világon a stressz. (Az erekciós zavarok legfőbb oka a stressz a statisztikák szerint!)

Ugyanez a vizsgálat azt is kimutatta, hogy az emberek 60 százaléka egyáltalán nem hajlandó szexelni, ha rendetlenség van, különösen, ha a hálószobában vagy a nappaliban van a kosz és káosz. 

Miért nem szexelünk a rendetlen lakásban?

A tiszta, rendes lakásban a szexhez is nagyobb a kedvünk, mintha rendetlenség lenne

A tiszta, rendes lakásban a szexhez is nagyobb a kedvünk, mintha rendetlenség lenne

„A szoba hangulata döntő fontosságú a szex szempontjából – magyarázta Gemma Nice szexuálterapeuta, pontosan miért van ilyen nagy hatása annak a szexuális életünkre, mekkora a rend (vagy rendetlenség) otthon. – Nem akarunk egy olyan helyiségben szexelni, ahol a takarók és plédek összevissza hevernek, a párnák szanaszét vannak. Megnyugtató, ellazító környezetre van szükség, hogy szexi hangulatba kerüljünk.”

Nincs olyan, hogy csak egy bizonyos helyiségben szexelhetnénk otthon (még ha vannak is olyanok, amik kényelmesebbek vagy praktikusabbak erre). Ám mivel leggyakrabban a hálóban bújunk össze, főleg itt nagyon fontos, hogy intim és megnyugtató legyen a közeg. Ami ott kezdődik, hogy rend van. 

Nem csak azért fontos a rend, mert így meghittebb és romantikusabb lehet a környezet. Ha a rendetlenség közepén bújunk össze a párunkkal, szex közben nehezebb elterelnünk a gondolatainkat arról, mennyi házimunka és feladat vár ránk. Ez pedig – mondanunk sem kell – végképp tönkreteheti a hangulatot.

Forrás: Women’s Health, Fotó: Getty Images