Mi van, ha a páromnak jobb a szex mással?

2024. június 29.
Nyitott házassággal kísérletezett egy pár, aminek következtében fájdalmas felismerést tett a feleség. Mi segített neki megemészteni azt, hogy a férjének jobb volt a szex mással?
  • Egy házaspár azzal szerette volna feldobni a szexuális életét, hogy másokkal is lefekszenek.
  • A szex élvezetes volt, de a feleség rájött, hogy a férje jobban élvezi mással a szexet.
  • Hogy sikerült ezt elfogadnia és hogyan hatott ez a házasságukra?

Sok időt töltöttem azzal, hogy megkérdezzem magamtól, miért szeretem annyira a szexet. Szeretem az örömért, a kapcsolatért, az intimitásért, hogy felfedezhetem egy másik ember vágyait. De amikor négy évvel ezelőtt a párommal úgy döntöttünk, hogy nyitott házasságot folytatunk, nehezen tudtam beismerni, hogy a szex iránti szeretetem nagy része az egómhoz köthető – vágynak rám és ettől kiválasztottnak érzem magam.

Mindketten először szexeltünk másokkal, külön-külön, egy júniusi hétfő este. Maga a szex nagyon jó volt, de főleg az emlékeztető, hogy valaki más vágyott rám, valaki más választott engem, valaki más szexinek talált. Egy teljesen új dimenzió nyílt meg előttem.

Féltékenységet éreztem, amiért jobb neki a szex mással

De a férjem előtt is megnyílt, és amikor másnap újra találkoztunk, éreztem, és hogy megremeg alattam a föld. Nyilvánvalóan neki is volt egy olyan tudatmódosító élménye, mint nekem. Hirtelen nem tudtam elhinni. Hogy tehette ezt?! Boldognak láttam. Csúnya érzés volt bevallani magamnak, de féltékeny és bizonytalan lettem.

Még mindig SMS-eztem azzal a sráccal, akivel hétfőn lefeküdtem. Azt terveztük, hogy a következő hétfőn találkozunk, és ez nagyszerű érzés volt. A féltékenységem és bizonytalanságom csillapodott. Egy másik énem randizott más emberekkel, és kívánatosnak éreztem magamat, amiről megfeledkeztem, és jót tett az önbizalmamnak.

Volt néhány pillanat a következő hetekben, amikor szinte úgy éreztem, elveszítem az eszem. A dolgok, amik miatt soha nem kellett aggódnom, amikor monogám házasságban voltunk, úgy tűnt, megszállottsággá váltak: Kinek üzen? El kellene olvasnom az üzeneteit? (Soha nem tenném!) Miért van olyan sokáig a másik szobában? Mindig ennyi időt töltött az esti bőrápolási rutinjával?

Vicces módon abban az időszakban soha nem aggódtam, hogy valaki más miatt elhagy, ami meglepőnek tűnhet, de soha nem a köztünk lévő szerelem volt a kérdés. De kényelmetlenül éreztem magam, amikor elveszítettem azt a pozíciót, amit egész életemben a legjobban akartam.

Fájdalmasan érintette a feleséget, és féltékenységet érzett, mikor rájött, hogy a férje jobban élvezi a szexet mással

Fájdalmasan érintette a feleséget, és féltékenységet érzett, mikor rájött, hogy a férje jobban élvezi a szexet mással

Megtaláltam a pozitívumot a nyitott házasságban

A végén valahogy kitört belőlem ez az egész, és megkértem, hogy ne menjen randizni, és beszéljük meg ezeket az érzéseket, amelyek bennem vannak. Egyikünk sem szegett meg olyan szabályokat, amelyeket a másokkal való randevúzással vagy lefekvéssel kapcsolatban hoztunk meg, mikor a nyitott házasság mellett döntöttünk, mégsem tudtam mit kezdeni az érzéseimmel.

Sokat beszélgettünk arról, hogy mennyire bizonytalannak éreztem magam, és ez hogyan vezetett ahhoz, hogy már nem éreztem magamat vonzónak. Azt akartam, hogy azt mondja, én vagyok a valaha volt legvonzóbb ember, hogy én vagyok a valaha volt legjobb numerája. De az élet nem rom-com, és ő ezt nem mondta.

Bizonyos értelemben felszabadító, ha megszabadulsz attól a nyomástól, hogy valaki első számú embere legyél. Ez valójában azt jelenti, hogy amikor együtt vagyunk, kevésbé küzdök a megfelelési kényszerrel, és jobban belefekszem a kölcsönös örömszerzésbe. Nem mindig (hiszen csak ember vagyok), de a legtöbbször igen.

Forrás: Vogue, Fotók: Getty Images