Meglepő oka van, miért jobb a szex egy hotelszobában

2024. május 01.
Érdekes tudományos kutatást végeztek azzal kapcsolatban, mi a legjobb helyszín a szexre. Az eredmények szerint a hotelszobában a legjobb a szex. De azt észrevettük, hogy az évszak is számít?
Szex hotelszoba
  • Feltűnt már, hogy nyáron mennyivel jobb a szex, mint az év más időszakában?
  • Egy friss felmérés érdekes okokat tárt fel azzal kapcsolatban, miért jobb a szex egy hotelszobában.
  • A kutatás szerint a hormonok állnak annak hátterében, miért jobb érzés egy hotelszobában szexelni, mint otthon.

Egyszerűen történik valami, amikor nyaralunk. Feltűnt már, hogy nyáron sokkal jobb a szex? Főleg vakáción érezhetjük azt, hogy a libidónk az egekbe szökken! Semmi sem hasonlítható össze azzal az érzéssel, amikor egy zuhany után elnyúlunk a hűvös, frissen mosott, ropogós fehér szállodai ágyneműn a szerelmünkkel. De miért jobb a szex egy hotelszobában, mint máshol? Mi teszi olyan különlegessé?

Tudományos magyarázat arra, miért jobb a szex egy hotelszobában

A Hotel Tonight végeztetett felmérésében azt kérdezték meg az önként válaszolóktól, miért szeretnek szállodai szobában szexelni. A legtöbben azt válaszolták, hogy az újdonság izgalma az, ami felpezsdíti az együttlétet.

Egy új hely, más környezet sokkal izgalmasabbá teszi a szerelmeskedést a felmérés eredményei szerint, amit egy másik tanulmány tudományosan is megerősített. 

A szállodai szobában elszabadulnak a hormonok

A szállodai szobában elszabadulnak a hormonok

Hormonbomba a hotelszobában szex közben

A kutatás eredményei szerint az egyik örömhormon, a dopamin szintje ugrásszerűen megemelkedik, amikor egy szállodai szobában szexelünk. De az is hozzájárul ahhoz, hogy az emberek szerint a legjobb szállodai szobában szexelni, hogy a vakáción általában sokkal nyugodtabbak vagyunk, kipihentebbek és kevésbé stresszesek. Azt pedig már tudjuk jól, hogy a libidó legnagyobb ellensége a mindennapok feszültsége. 

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Unsplash