5 meglepő módszer a libidó fokozására

2024. május 06.
Ezekkel a természetes libidófokozó tippekkel egyszerűen, mégis hatékonyan lobbanthatod újra lángra a vágyat – mutatjuk a meglepő módszereket.
Vallomás: ilyen a hármas szex utáni reggel

Az életkor előrehaladtával természetes módon csökken a szexuális étvágyunk, de az is gyakran előfordul, hogy a hosszú kapcsolatban az évek során fokozatosan elapad a libidó. Tudatossággal azonban nagyon is sokat tehetünk a libidó fokozásáért: bár természetesen ma már rengeteg kifejezetten erre a célra kifejlesztett készítmény létezik, vannak azért természetes módszerek is, amikkel próbálkozhatunk. Az alábbi meglepő, de hatékony libidónövelő trükköket például mindenképpen érdemes lehet kipróbálni!

1. Tripla espresso a libidó élénkítéséért

Azt már jól tudjuk, hogy a kávé segít élénkíteni a szervezetünket, de az talán kevésbé ismert tény, hogy a libidót is felkorbácsolhatja. A kávé koffeintartalma serkenti a vérkeringést, így a nemi szervek felé is több friss, oxigéndús vér juthat el – ami segíthet fokozni a vágyat.

2. Egészséges zsírok = egészséges szex

Ha szeretnénk kicsit fokozni libidónkat, jó ötlet lehet lazacot, tonhalat, avokádót és olajos magvakat tenni a tányérra, a „jó” zsírok ugyanis segíthetik a szexuális vágyban kulcsszerepet játszó tesztoszteron termelődését, ráadásul a szív- és érrendszer egészségéhez is hozzájárulnak, ami szintén nagyon fontos szempont lehet.

3. Előjáték helyett tánc

Talán bizarr ötletnek tűnik, de a tánc tudományosan igazoltan segít fokozni a szexuális vonzalmat a partnerek között. Épp ezért a hagyományos előjáték helyett (vagy mellett) akár táncra is perdülhetünk partnerünkkel: egy szexi tangó garantáltan segít majd fokozni a libidónkat.

Milyen gyakran szexelnek valójában a párok?

Ahány pár, annyira változó annak a száma, hányszor bújnak ágyba

4. Kipihent libidó

Amikor valaki azt mondja, túl fáradtnak érzi magát a szexhez, lehet, hogy valóban egyszerűen túl fáradtnak érzi magát a szexhez. A fáradtság és stressz valóságos libidógyilkos, így az egészséges szexuális élethez (és libidóhoz) elengedhetetlen a pihenés. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a partnerünk, de az egész szervezetünk hálás lesz érte.

5. Futás az ágyba!

Ma már orvosi alapvetésnek számít, hogy a rendszeres mozgás szinte az összes élettani folyamatra pozitív hatással van. Természetesen a libidónk sem kivétel: egy amerikai kutatásban a válaszadók 41 százaléka nyilatkozta, hogy egy kiadós futás után kifejezetten feléledt benne a szexuális vágy. Ezzel szemben a zsír ösztrogéntermelést eredményez, ami nagy mennyiségben szexuális vágyunk ellen dolgozik.

Forrás: Telegraph Fotó: Getty Images