Ezerszer jobb lesz a kutyapóz, ha megfogadod a szexterapeuták tippjeit

2024. július 03.
Az egyik legáltalánosabb és egyben legkedveltebb szexpozíció a kutyapóz, de egy idő után unalmassá válhat vagy eleve kellemetlen lehet a fogadó félnek. Ám a szexterapeuták tippjeinek köszönhetően mindkét fél számára élvezetes és gyönyörteljesebb lehet!
Ezerszer jobb lesz a kutyapóz, ha megfogadod a szexterapeuták tippjeit
  • A kutyapóz az egyik legnépszerűbb szexpóz.
  • Az emberek különféle okok miatt szeretik, de az egyik fő ok, hogy előhozza a résztvevők vad, állatias énjét, amit a hétköznapokban esetleg nem élnek meg.
  • Naomi Mwangi és Mary Muthoni szexterapeuták elárulták, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a kutyapózból.

Az emberek szeretik a kutyapózt, ami teljesen érthető, hiszen a pozíció nemcsak mély és intenzív élvezetet tesz lehetővé, hanem izgalmas módja az együttlétnek. Ráadásul az erogén zónákhoz való könnyű hozzáférésnek köszönhetően még izgalmasabb szexélményben lehet részük a pároknak.

Naomi Mwangi és Mary Muthoni szexterapeuták útmutatásával most megtudhatod, hogyan hozd ki a legtöbbet a kutyapózból:

Hogyan kell felvenni a kutyapózt?

A kutyapóz egy klasszikus szexpozíció, amiben az egyik partner négykézláb van, míg a másik fél hátulról behatol, miközben térdel vagy áll. Bár sok változata létezik, ez az alappozíció, ami egyáltalán nem nehéz!

Fontos figyelembe venni, hogy ez a szexpozíció mély behatolást biztosít, ezért ha fogadó félként kellemetlen, esetleg fájdalmas, akkor próbáljátok meg más szögből, vagy használjatok síkosítót, de az is elég lehet, ha lassan és óvatosan mozog a partnered.

Kutya stílusú szexpozíció előnyei

Mwangi szexterapeuta szerint ez a szexpozíció lehetőséget teremt a dominancia gyakorlására, mivel nagyrészt a behatoló partner irányítja a lökések sebességét és mélységét. (Csak fogadó félként ügyelj arra, hogy megbeszéld a partnereddel a sebesség és mélység iránti igényedet szex előtt és közben!)

Van egy másik előnye is ennek a szexpóznak: ha aggódsz amiatt, milyen lehet az arckifejezésed szex közben, akkor különösen élvezni fogod a kutyapózt, mivel nincs benne szemkontaktus.

A harmadik ok Muthoni szerint, amiért a kutyapóz sokak kedvence az az, hogy könnyű hozzáférést biztosít a G-ponthoz. A G-pont körülbelül egy-két hüvelyknyire található a hüvely falában, és a kutyapóz az egyik legjobb szexpozíció a stimulálására a helyzete miatt.

A szexterapeuták szerint a kutyapóz könnyű hozzáférést biztosít a G-ponthoz.

A szexterapeuták szerint a kutyapóz könnyű hozzáférést biztosít a G-ponthoz

Szextippek a kutyapózhoz

Bátran használjatok szexjátékot! Ha szereted a csiklóstimulációt, akkor jó ötlet lehet vibrátorral stimulálni a csiklódat, miközben a kedvesed hátulról behatol.

Ha a kutyapóz kezd unalmas lenni vagy nem érzed kényelmesnek, próbáljatok ki egy másik variációt. Például a párod állva is behatolhat. De létezik az úgynevezett „lapos kutyapóz” más néven lusta kutya szexpozíció, ami lehetővé teszi, hogy te hason feküdj, miközben a partnered rajtad fekszik vagy megtartja magát feletted a kezeivel. Ebben a szexpozícióban érdemes lehet egy párnát tenni a csípőd alá, így a a párod mélyebbre hatolhat.

Végezetül, a szakértők az anális szexet is ajánlják ennél a szexpozíciónál. A kutyapóz nem csak a hüvelyi behatoláshoz kiváló, hanem az anális behatolást is megkönnyíti. Célszerű előbb szexjátékokkal, például análgyöngyökkel vagy fenékdugókkal kezdeni, és utána kerüljön sor fokozatosan a behatolásra.

Ha vegyes élményre vágysz, arra is ösztönözheted a partneredet, hogy dugja be az ujját a végbélnyílásodba, miközben hüvelyi úton beléd hatol, vagy viselhetsz fenékdugót hüvelyi szex közben, hogy ugyanazt az érzést érd el.

Egy utolsó jó tanács: használj kenőanyagot! „Ez segíthet növelni az élvezetet, és mindkét partner számára élvezetesebbé teheti az élményt” – mondja Mary Muthoni szexterapeuta. Ha szilikonból készült szexjátékot használsz, ragaszkodj a vízbázisú síkosítóhoz, mert a szilikonalapú síkosítók lebonthatják a szexjáték anyagát. Ha pedig óvszert használsz, tartózkodj az olajalapú síkosítók használatától, mert ezek a latex óvszerek károsodását okozhatják, és csökkenthetik a terhesség, valamint a nemi úton terjedő fertőzések elleni védekezés hatékonyságát.

Forrás: Popsugar, Fotók: Getty Images