3 dolog a szexről, amit mindenképp meg kell beszélned a pároddal

2024. május 22.
Egy egészséges házasság fenntartása érdekében fontos a nehézségeket is megbeszélni, nem csak azt, ami éppen jól működik. Ez így van a kapcsolat szexuális aspektusával is. A rendszeres és nyitott beszélgetés a felek szexuális igényeiről, vágyairól, preferenciáiról és határairól megerősíti a kapcsolatot, és természetesen javítja a szexuális élményt.
Hogyan (ne) beszéljünk a párunkkal az ágyban?

Mégis, ha már régóta együtt vagy a pároddal, úgy érezheted, ez a hajó már elúszott, és nincs miről beszélgetnetek. Hisz úgyis tudtok már mindent a másikról, nem igaz?

Akármennyire is össze vagytok már szokva, fontos, hogy időt szánjatok az ilyen beszélgetésekre, ahol őszintén megnyílhattok a szexuális életetekkel kapcsolatban. Az nem működik, hogy a szex belefér az időtökbe, de a szexről beszélni már nem. Akár hetente többször is be lehet vezetni ezt a beszélgetést, hogy hozzászokjatok. Nem szabad, hogy ez tabutéma legyen. Felsorolunk néhány szempontot, amit érdemes lehet felhozni egy ilyen beszélgetés során, ha nem tudod, hogy kezdj neki.

Határok

Megeshet, hogy míg az egyikőtök szeret új dolgokat kipróbálni, és könnyedén is veszi ezt, addig a másik kevésbé magabiztos és tart az újdonságoktól. Mindketten el kell, hogy tudjatok lazulni, miközben tiszteletben tartjátok egymás határait, nemcsak maga a szex, hanem a beszélgetés közben is. Ha valami előkerült szex közben, ami neked nem biztos, hogy belefér, mindenképp hozd fel, mert lehet, hogy a partnerednek ez egy teljesen természetes dolog. Akkor se félj felhozni valamit, ha eddig rendben voltál vele, de most úgy érzed, nem élvezed. Normális, ha a vágyaid és igényeid változnak.

Nem szégyen az, ha kevesebbet, vagy éppen többet akarsz szexelni, mint régen

Nem szégyen az, ha kevesebbet, vagy éppen többet akarsz szexelni, mint régen

Szexuális igénybeli változások

Nem szégyen az, ha kevesebbet, vagy éppen többet akarsz szexelni, mint régen, Ez nem feltétlenül jelenti, hogy kevésbé vonzódsz a párodhoz. Nőknél ez különösen ingadozó lehet, befolyásolhatják a hormonok és a ciklus is. Az is megváltoztathatja az igényedet, ha az utóbbi időben változott a tested, híztál vagy fogytál, esetleg nem érzed annyira jól magad a bőrödben. Befolyásolhatja az is, ha stresszesebb vagy mostanában. Ezzel kapcsolatban minden szégyenérzetet hagyj magad mögött, és kommunikáld le a partnereddel, hogy éppen hogy viszonyulsz a szexhez.

Vágyak és kívánságok

Mi az, ami beindít mostanában? És mi az, ami a párodnak bejön? Lehet, hogy eszedbe jutott valamilyen játék vagy pozíció, amit szívesen kipróbálnál, de nem tudod, partnered hogyan fogadná az újítást. Egy ilyen beszélgetés a tökéletes alkalom arra, hogy ezt felhozd, és hogy együtt ötleteljetek. Azonban tartsd észben, hogy nemhiába ez az utolsó pont. Ahhoz, hogy az élvezetes részről tudjatok beszélgetni, először meg kell lennie az alapoknak: a határoknak és igényeknek.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images