Ez az undorító, de hatásos trükk csodákat tesz a rendszerezéssel

2024. szeptember 27.
Sokak szerint undorító, mások szerint életmentő rendszerezési trükk terjed a Tiktokon. Első hallásra valóban meglepő, de érdemes kipróbálni.
Rendszerezés gusztustalan trükk

Mindannyian próbáltuk már életünket Marie Kondo stílusában rendszerezni és megszabadulni a felesleges dolgoktól, de ez gyakran sokkal nehezebb, mint gondolnánk. Nem könnyű megválni a már elnyűtt, de számtalan emléket felidéző pólóktól, a széteső cipőktől vagy akár a régi, alig használt kozmetikumoktól. A hosszú ideje érintetlen könyvek és elektronikai eszközök eltávolítása pedig végképp nyomasztó lehet. 

Ha már minden népszerű rendszerezési trükköt kipróbáltál, de még mindig bőven akad felesleges tárgyad, akkor érdemes megfontolnod egy TikTok-felhasználó zseniális, bár kissé undorító szabályát, amely segíthet abban, hogy könnyebben dönts. Így kisebb eséllyel fogod megbánni, hogy száműztél néhány holmit.

Rendszerezni és szelektálni igazán idegőrlő tud lenni

Rendszerezni és szelektálni igazán idegőrlő tud lenni

A módszer nem más, mint a „kaki szabályt”. Bár első hallásra valóban vadnak tűnik ez az egyszerű teszt, mégis áttörést hozhat a rendszerezésedben. Így pedig már nem is olyan hátborzongató, mint ahogyan először hangzik.

A trükk lényege, hogy miközben megszabadulsz a fölösleges holmiktól, egyszerűen csak fel kell tenned magadnak a kérdést: van-e az adott tárgy annyira fontos, hogy megtartanád akkor is, ha kakit kéne letisztítani róla. A módszer állítólag már jó néhány embernek segített megszabadulni olyan holmiktól, amelyeket egyébként nehéz szívvel dobtak volna ki.

@adhdorganized ADHD purging/organizing hack!! 💞💩 #adhd #organize #hack #cleaning #grwm ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame

A kommentek arról árulkodnak, hogy tényleg hatékony az eljárás. Sokan egyenesen azt írják, hogy megváltoztatta az életüket. A legfrappánsabb hozzászólás pedig így szólt: „Van egy kisgyerekem és két idős háziállatom, szóval ezt a kérdést feltenni magamnak nagyon is életszerű”.

Természetesen akadnak olyanok is, akik annyira undorodnak az ötlettől, hogy azt mondják, ha valóban belegondolnának ebbe a kérdésbe, akkor inkább semmit sem tartanának meg otthonukban. „Én inkább kidobom az egész házamat” – írta egyikük.

Forrás: ApartmentTherapy, Fotók: GettyImages