Másnapos vagy, mégis szexre vágysz? – meglepő oka van annak, miért kívánod annyira

2024. szeptember 29.
Valószínűleg ez az egyetlen pozitívuma a másnaposságnak, hogy a fáradtság az émelygés és egyéb kellemetlen tünetek ellenére is meg vagy veszve a szexért.
Másnapos vagy, mégis szexre vágysz? 
  • Bármilyen meglepő is legyen, sokan tapasztalják, hogy másnaposan az émelygés, fáradtság és fejfájás ellenére szexre vágynak.
  • Teljesen normális dolog, ha valaki másnaposan lepedőgyűrésről álmodozik vagy kedve támad maszturbálni.
  • Szakértők mesélnek arról, mi állhat a különös jelenség hátterében.

Talán hihetetlennek tartod, de igenis vannak, akik felkelnek egy durván átbulizott éjszaka után, majd szétreped a fejük, émelyegnek, úgy érzik, minden erejük elhagyta őket, mégis érhetetlen módon be vannak gerjedve.

„Normális dolog, ha másnaposan fokozottan kívánod a szexet – mondja Tara Suwinyattichaiporn szexológus és szexkutató, PhD. Ám ez a tünet nem feltétlenül jelentkezik mindenkinél, és nem is minden egyes alkalommal, amikor másnapos az illető.

Az alábbiakban szakértők mesélnek arról, hogy miért indulhatsz be másnaposan, és hogyan élvezheted ki a legjobban a szexuális vágyadat.

Miért kívánod a szexet másnaposan?

Dr. Tara szerint könnyen lehetsz, hogy azért vágysz a szexre másnaposan, mert így szeretnél endorfinokhoz jutni, és olyan örömöket átélni, amik elősegítik a regenerálódásodat. Márpedig egy jó szex és az orgazmus ezt valóban megadhatja. A tudatalattid tudja, mi a jó neked.

Az is lehetséges, hogy a tested stresszoldásra szeretné használni a szexet. „Megnövekedett szexuális vágyat tapasztalhatsz, és szexre vágyhatsz, hogy megbirkózz a másnaposság kellemetlenségeivel, vagy csak azért, hogy javítsd a hangulatodat” – teszi hozzá Dr. Tara.

Tudományosan nézve, azért vágyhatsz jobban a szexre másnaposan, mert a szervezeted folyamatosan bontja le az alkoholt. „Amikor alkoholt fogyasztunk, az megzavarhatja a neurotranszmitterek szintjét és megváltoztathatja a hormonális egyensúlyt. A fogyasztás közben az alkohol gyakran depresszív hatást fejt ki, lelassítja az idegi aktivitást és tompítja az érzéseket” – magyarázza Barbara Santini pszichológus.

Viszont, amint azonban a szervezet lebontja az alkoholt, és csökken a véralkoholszint, hirtelen fokozott izgalom és vágy jelentkezhet az emberben és szexelni támadhat kedve.

Teljesen normális, ha másnaposan is kívánod a szexet.

Teljesen normális, ha másnaposan is kívánod a szexet.

A legjobb másnapos-szextippek

Ha szexre vágysz másnaposan, akkor éld ki a vágyaidat. Mielőtt azonban belevágnál egy bonyolult szexpozícióba, nem árt észben tartanod néhány dolgot:

  • Ne használd a másnaposságod okozta szexuális vágyadat ürügyként, hogy ráírj az exedre. Ehelyett Dr. Tara önkielégítést javasol. Vibrátor vagy szexjáték használata nagyszerű módja annak, hogy megleld a vágyott kielégülést, és élvezetesebb lehet, mint a szex az exeddel.
  • Ha van párod, próbáljátok ki a közös maszturbációt. Helyezkedjetek el egymással szemben, és élvezzétek a látványt.
  • Válassz egy lusta szexpozíciót. Ha hányingered van, és még be vagy lassulva, valószínűleg nem ez a legjobb alkalom a nyakatekert káma-szútra szexpozíció kipróbálására. Ehelyett célszerűbb lehet felvenni a kanál-pózt: mindketten oldalt fekszetek, és a partnered hátulról beléd hatol.
  • Kétszer is gondold meg az anális szexet! Ha másnapos vagy, és esetleg hasmenést tapasztalsz, akkor nem érdemes feszegetni a határaidat, mielőtt kínos helyzetben találod magad.

Forrás: Popsugar, Fotók: Getty Images