Szünetelnek, szerepjátékoznak, randiznak – házasok mesélik el, hogyan tartják életben a szexuális életüket

2024. október 17.
Teljes őszinteséggel vallott arról néhány pár, hogy milyen módszerekkel dobják fel a szexuális életüket a házasságukban.
Szex: párok meséltek arról, milyen a szex a házasságukban
  • Sokan hiszik azt, hogy akik régóta együtt vannak, azok kevesebbet szexelnek.
  • Egy közösségi oldalon feltették azt a kérdést, mivel tartják életben a szikrát azok, akik hosszú távú párkapcsolatban vannak.
  • Megmutatjuk, milyen válaszok érkeztek!

Általános sztereotípia az, hogy azok a párok, akik régóta élnek házasságban, egyre kevesebbet szexelnek vagy legalábbis nem adnak a minőségre és emiatt unalmassá, színtelenné vált a nemi életük. Bizonyára létezek ilyen esetek, de rengetegen vannak, akik nagyon is dolgoznak azon, hogy izgalmas, változatos és szenvedélyes legyen életükben a szex.

A Reddit közösségi oldalán tették fel a kérdést, hogy azok, akik hosszú távú kapcsolatban, házasságban élnek, mit tesznek azért, hogy életben tartsák a szikrát? Meglepő válaszok érkeztek!

Íme a párok válasza arra, hogy mivel dobják fel a szexet a házasságukban:

1. A szex egész napos program

„Ez egyesek számára hülyén vagy magától értetődőnek hangzik, de tedd a szexet egész napos dologgá. Nem kell egész nap szexelni, csak légy vele figyelmes azon a napon, légy érzékeny, bújj hozzá többet, öleld meg őt tévézés közben, és véletlenszerűen csókold meg a nyakát.”

2. Flört és az intimitás

„15 éve vagyok házas, és ez a legjobb dolog, amit a szexuális életünkért tettünk. Egész nap ölelkezünk, megérintjük a másikat és flörtölünk, aztán alig várjuk, hogy a nap végére meglovagoljuk egymást. Alapvetően mindketten szexinek és kívánatosnak érezzük magunkat.”

3. Szerepjáték

„Kitalált karaktereket játszunk – és nem csak a szexnél. Szerepet játszunk, amikor randizni megyünk. Így újra és újra megvan az első csók, kísérletezhetünk új dolgokkal a hálószobában, mert ezek a karakterek adnak egy kis csavart, és mindenféle vad sztorit eljátszhatunk. A randevúzásaink annyira szórakoztatóak, és idén már 12 éve vagyunk együtt.”

4. Őszinte beszélgetések

„Szeretettnek, dédelgetettnek és biztonságban érzem magam. Egyenrangú partnernek. Nem én cipelem a legtöbb lelki terhet. Gyakran beszéljük meg a fantáziákat. Flörtölünk. Továbbra is randevúzunk. Vannak lusta napjaink, amikor meztelenül fekszünk együtt az ágyban, és aznap csak szexelünk” – meséli az egyik hozzászóló a tapasztalatait arról, milyen a szex a házasságában.

Párok meséltek arról, hogy milyen a szex a házasságukban

Párok meséltek arról, hogy milyen a szex a házasságukban

5. Az újdonság és meglepetés varázsa

„Edzés (az egészség és az önbizalom érdekében), randizás, és olyan tevékenységek kipróbálása, amik felpörgetik ezt a területet, hogy a meglepetés, a szórakozás és a kreativitás mindig megmaradjon. Több mint 30 éve vagyunk házasok, és a szexuális életünk csak jobb lett.”

6. Még mindig tart az udvarlás

Egy férj elárulta, mi a házasságuk titka: „Boldog házas férfiként megtanultam, hogy az udvarlás soha nem ér véget. Mindig kell valami új dolgot csinálni a pároddal! Még ha gyereked is van, időt kell szakítanod arra, hogy elmenjetek, és együtt töltsetek egy éjszakákat, vagy fessetek, játsszatok, társasjátékozzatok, vacsorát készítsetek, táncoljatok a konyhában, sétáljatok, próbáljatok ki egy új éttermet stb.”

7. Ne legyen házimunka a szex

„10 éves a kapcsolatunk, és a kommunikáció mindent felülmúl. A feleségem biztonságban érzi magát velem és elmondja, hogyan érzi magát a kapcsolatban. Elmondja, ha úgy érzi, ki van éhezve a fizikai figyelemre (azaz ölelések, csókok). Azt mondta, hihetetlenül hasznosak ezek a beszélgetések, mert nem érez nyomást, és azt akarja, hogy a szex szórakoztató legyen, nem pedig házimunka.

8. Szüneteket is lehet tartani

Végezetül, van, aki így tartja életben a szikrát a házasságában: „Szüneteket tartunk. Néha egy hetet, néha egy hónapot, csak azért, hogy felelevenítsük az egymás iránti vágyat, és akkor… bumm.”

Forrás: Buzzfeed, Fotók: Getty Images