Kiderült: ilyen gyakran szexelnek valójában a párok

2023. december 22.
Valódi párok meséltek arról, ők milyen gyakran bújnak ágyba. Spoiler: ez a szám teljesen változó.
Házaspár szex gyakoriság

Minden pár más, ahogy mindenki szexuális élete is teljesen más. Nincs rossz vagy jó mennyiség az ágyba bújások szempontjából. Az, hogy milyen gyakran szexeltek, abszolút attól függ, mi működik neked, a párodnak és a kapcsolatotoknak. De azért tudjuk, hogy ennek ellenére felmerült már benned a kérdés: mégis milyen gyakran szexel valójában a többi pár? 

Az alábbiakban összegyűjtöttük különböző szakaszokban, élethelyzetekben és korosztályokban járó nő vallomását arról, náluk milyen sűrűn vagy épp ritkán kerül sor az ágytornára.

Huszonéves pároknál gyakoribb a szex?

„Én 23 éves vagyok, a barátom 22. Egy éve vagyunk együtt és általában mindennap szexelünk.”

„Én 30 vagyok, a férjem 29. Négy éve vagyunk házasok, nagyjából háromhetente egyszer szexelünk. Van egy kisbabánk, ami eléggé csökkentette a vágy- és energiaszintünket, de szerencsére ebből nincs semmi probléma köztünk.”

„Mindketten 37 évesek vagyunk, 13 éve házasok, három kisgyerekkel. Épp mostanában kezdtünk el újra gyakrabban ágyba bújni, ahogy a babakorból jönnek ki a gyerekeink. Ez heti két-három alkalmat jelent.”

„A férjemmel egy éve vagyunk házasok (három éve együtt), és heti négy-ötször szexelünk. Valószínűleg lehetne több is, de mindkettőnknek kemény munkája van, ami miatt nehezebben találunk időt egymásra.”

Milyen gyakran szexelnek valójában a párok?

Ahány pár, annyira változó annak a száma, hányszor bújnak ágyba

Mi történik harminc felett a házasélettel?

„A férjem és én kilenc hónapja házasodtunk össze három éve vagyunk együtt. Heti négy-öt alkalommal van időnk az intimitásra a munkabeosztásunktól függően. Újonnan kisbabát is várunk, így ezt az aspektust is igyekszünk figyelembe venni!”

„36 vagyok, a párom 37. Hat éve vagyunk együtt, van egy gyerekünk. Teljesen ellenkező műszakokban dolgozunk, így a szexre csak havi négy-öt alkalommal kerül sor.”

„Én és a barátom is 20 évesek vagyunk, mindketten egyetemisták. Akkor szexelünk, amikor kedvünk tartja, nem tervezzük és nem nyomasztjuk egymást vele. Simán csak élvezzük, ha a sűrű napjainkban tudunk időt szakítani egymásra.”

„36 éves vagyok, a barátom 34. Egy éve vagyunk együtt, de nem élünk együtt. Amikor viszont találkozunk, szexelünk is. Ez olyan heti három alkalmat jelent.”

„A férjem 30 éves, én 29, egy éve vagyunk házasok, kilenc éve vagyunk együtt. Megpróbálunk heti háromszor szexelni. Nincsenek gyerekeink, mindketten otthonról dolgozunk, úgyhogy néha bűntudatunk van, amiért nem csináljuk többször.”

„Én 30 éves vagyok, a barátom 23. Minden másnap szexelünk.”

Forrás: Cosmopolitan, Fotók: Getty Images