- A citrom-mikrohullámú sütő okos páros.
- A citromot szeletelés előtt jó ötlet betenni a mikrohullámú sütőbe.
- Ezzel a citrom-mikrohullámú sütő trükkel sokat nyerhetünk.
A mikrohullámú sütő egy gyakran alábecsült, de nagyon is hűséges konyhai társ. Egy egyszerű, de hatékony trükk most bebizonyítja a készülékben rejlő lehetőségeket.
Leegyszerűsíti a citromfacsarást a mikrózás
A citrom egy nélkülözhetetlen gyümölcs a konyháinkban, az sokkal, de sokkal több, mint egy citrusféle. Legyen az egy citromos desszert feldobása, egy ital ízesítése, a mindennapok megannyi ételéhez illik. Amit sokan nem tudnak, hogy a citrom szeletelése előtt egy kör a mikrohullámú sütőben megsokszorozhatja annak előnyeit.
Ha néhány másodpercig mikrohullámú sütőben melegítjük a citromot, az teljesen megváltoztathatja a lé kipréselésének módját. A hő ugyanis meglágyítja és felszakítja a gyümölcs belső membránjait. Az eredmény: sokkal több folyadék szabadul fel, sokkal kisebb nyomás mellett. Ideális trükk, ha minden cseppet ki akarunk nyerni. Mindössze körülbelül 10-20 másodpercig kell melegíteni a citromot.

10-20 másodpercig kell csak melegíteni a citromot a mikrohullámú sütőben
Működik más gyümölccsel is a mikrós házi praktika?
Ez a praktikus trükk nem csak a citromra vonatkozik! Más citrusfélék, például a narancs, a lime vagy akár a grapefruit esetében is hasznos lehet. Ezzel az egyetlen mozdulattal még több friss levet lehet kinyerni.
Ez a módszer hasznos:
- Nagy mennyiségű gyümölcslé elkészítésekor.
- Koktélok vagy pácok készítésekor.
- Amikor lére van szükség egy öntethez vagy desszerthez.
Ez a látszólag hétköznapi technika is azt mutatja, hogy az apró részletek milyen nagy hatással lehetnek a mindennapokra. A mikrohullámú sütő nemcsak az ételek melegítésére szolgál, de egy egyszerű citrom (vagy más gyümölcsök) teljes potenciálját tárja fel.
Még több konyhai trükk mikróval:
- Mikrós omlett 40 másodperc alatt
- Gyors és finom édesburgonya a mikrohullámú sütőből
- Rémesen egyszerű a rizsfőzés mikróval
- Hogyan lesz meleg az étel közepe is a mikróban?
Forrás: Marie Claire BE Fotó: Getty Images