Az idei korcsolyaszezon slágere a Bombardino

2017. december 05.
Sokan várták már a percet, hogy végre idén is megnyíljon a Városligeti Műjégpálya. Az impozáns környezeten kívül pedig egy forró italkülönlegesség is várja a korcsolyázni vágyókat, melynek most a receptjét is elhoztuk, hogy otthon se kelljen nélkülöznünk a testet-lelket melengető finomságot.

A korcsolyázás elképzelhetetlen egy finom, forró ital nélkül, melynek minden évben új trendjei alakulnak ki, természetesen a régi klasszikusok mellett. A Városligeti Műjégpálya főépületben kialakított Városliget Café idén két újdonsággal készül a szezonra, nevezetesen a meggyes forraltborral és a Bombardinoval.

Ez utóbbi az olasz Alpok környékéről származó, alkoholos forró ital, mely egyszerre melengeti a testet, és fel is frissíti azt. Lombardia környékén ez az ital szervesen kapcsolódik a síeléshez, és általában a téli sportokhoz.

Ez a finomság a Műjégpályán vaníliás alapízzel és tejszínhabbal készül a gyermekek számára, míg a felnőtteknek hozzáadott barna rummal is kiegészítik a végeredményt.

Nagy klasszikusnak számít a forraltbor, melyet ennek ellenére még ma is fel lehet frissíteni. Az idei évben a korcsolyázók a meggyes változatot kóstolhatják meg. A Városliget Café receptúrája a minőségi vörösbor mellett citromot, narancsot és szegfűszeget tartalmaz, melyet meggyel bolondítanak meg.

Az ételek közül klasszikusnak számítanak a zsíroskenyér és a hot-dog, de a visszatérők már ismerhetik a kontaktgrillben készült, olaszos alapanyagokból összeállított korongot is.

A Bombardino akár otthon is öt perc alatt elkészíthető, ha valami újdonságra vágyunk a klasszikus forralt bor és tea mellett.

Otthoni Bombardino recept:

0,5 dl brandy vagy barna rum

1 dl tojáslikőr vagy 1 tojás sárgája

Vaníliáscukor és fahéj, ízlés szerint

Tejszínhab a díszítéshez