Szilvás bejgli és szilvás fatörzs – újdonságok karácsonyra

2017. december 17.
Új kreációkkal lep meg bennünket idén is a legrégebben működő magyarországi cukrászda. A Fény utcai Auguszt szilvával ünnepel.

Szilvás trüffel, szilvás bejgli, fatörzs étcsokoládéval és aszalt szilvával – csak néhány ellenállhatatlan tétel Auguszt József Fény utcai cukrászdájának karácsonyi különlegességei közül. A szilvához igazodik az enteriőr és az ünnepi dekoráció is, mindkettőnél komoly szerepet kap a lila, a kékeslila árnyalat. Auguszt Ibolya mellett ezt választották a 2018-as év színének a legnépszerűbb, nemzetközileg elfogadott színskála összeállítói is…

A szilvára épített süteménykollekció december 31-ig szerepel a cukrászda kínálatában. A fentiek mellett kóstolhatunk még szilvás marcipándesszerteket vagy szilvás papucsot is. Auguszt Ibolya őszi párizsi tanulmányútján pedig izgalmas desszertekkel találkozott, egyet közülük – a hazai közönség ízléséhez igazítva – decemberben be is mutat: fehér csoki alagút mangóval és kókuszos dacquoise piskótával.

Az újdonságok mellett persze továbbra is főszereplők a hagyományos desszertek, a diós és mákos bejgli, a karácsonyi kuglóf, a csokoládés narancsív vagy a fűszeres, szirupos birsalma. És kérhetjük a tavalyi ünnepi szezon újdonságait, az ajándékba adható, díszdobozos „utazó süteményeket” is, hagyományos bejglit vagy málnás pisztáciakenyeret.

Fotók: Tóth Milán / tothmilan.hu