Nagy Zita, azaz a Zizi kalandjai gasztrobloggere erre a hétvégére egy egészséges, de mégis istenien édes reggelit hozott nektek. Könnyen elkészíthető és persze vegán!
Csokoládés kókuszos zabkása (vegán)
Hozzávalók 3-4 főre:
– 10-12 evőkanál zabpehely
– 3 evőkanál kókuszreszelék
– 1 evőkanál mandulavaj
– 2 teáskanál kakaópor
– 4 teáskanál datolyaszirup
– 1/2 teáskanál fahéj
– 2 és 1/2 bögre zabtej
– dió, hántolt kendermag a tálaláshoz (bármilyen mag használható, pl. mogyoró, lenmag, chia mag, stb.)
Tegyük egy lábasba a zabpelyhet a zabtejjel és alacsony lángon kezdjük el főzni folyamatos kevergetés mellett. 5-6 perc után adjuk hozzá a fahéjat, a kókuszreszeléket. 2 perc múlva keverjük hozzá a mandulavajat és a datolyaszirupot. Főzzük még kb. 5 percig, amíg krémes, kása állagú lesz. A végén keverjük hozzá a kakaóport. Ha túl sűrűnek találjuk, hígítsuk még egy kevés zabtejjel.
Tálaljuk dióval és kendermaggal.
Jegyzetek:
A recepthez használt bögre 250 ml-es.
Mandulavaj helyett földimogyoró- vagy kesudióvaj is használható.
Datolyaszirup helyett agavé- vagy juharszirup is használható.
Zabtej helyett mandula-, rizs- vagy szójatej is használható.