Isteni reggeli: tojáslepény bazsalikommal

2018. április 29. |

Ha unod már a rántottát vagy a tükörtojást, akkor próbáld ki Szabó Jucus 5 hozzávalós tojáslepényét.

Szuper alternatívája lehet a reggeli tojásos ételeknek ez vékony, tojásból készült lepény. Ebben  a formájában helyettesítheti a kenyeret is,  s már csak egy kis sonka, mozzarella és friss bazsalikom kell rá.  Akár így lepényként, de akár szorosan feltekerve munkába menet is ehetjük.

Tojáslepény bazsalikommal

Hozzávalók (5 tekercshez):
– 2 tojás
– 0,5 dl tejszín
– 10 dkg szárított sonka
– 10 dkg mozzarella sajt
– 1 marék friss bazsalikomlevél

Szükséges eszközök:
– keverőtál
– villa
– 1 serpenyő
– szilikon lapát
– vágódeszka
– kés
– só

Elkészítés:

  1. Tojásokat verjük fel a tejszínnel és pici sóval.
  2. Serpenyőben süssük meg 5 részletben úgy, mintha palacsintát sütnénk.
  3. Mossuk meg, és töröljük szárazra a bazsalikom leveleket. A mozzarellát vágjuk minél vékonyabb szeletekre.
  4. Terítsünk sonkát, a mozzarellát és bazsalikom levelet az elkészült lepényekre. Ehetjük akár feltekerve, vagy félbe hajtva is.

Fotó és szöveg: Szabó Jucus
www.5hozzavalo.hu

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Mi a jó polenta titka? főzés

Mi a jó polenta titka?