Könnyű házi fagyik – nem csak gyerekeknek!

2018. május 15.
A PandArte bloggere ezúttal azt mutatja meg, hogyan lehet otthon isteni - és akár egészséges - jégkrémet készíteni!

Régóta ki szerettem volna próbálni az ICE POP készítést, de csak magam miatt nem vettem még rá magam…Ármin viszont szuper inspiráló erő, ráadásul már elég nagyfiú is hozzá! Szóval eljött az idő, pár napja kipróbáltam négyféle ízt, amit most meg is osztok Veletek!

Az elkészítése mindegyiknek nagyon-nagyon egyszerű, és az a szuper ebben a házi fagyiban, hogy abszolút az ízlésünkre tudjuk szabni. Ja, és nem csak az ízlésünkre, hanem az egészségünkre is! Vagyis lehet vegán, laktózmentes, ezerféle édesítőszeres és teljesen natúr is.

Én olyan ízeket próbáltam ki, amik nem csak gyerek-, de felnőttbarátok is! A cuki fagyis formákat a PEPCO-ban találtam, Árminnak már így simán is nagyon tetszettek

A négyféle íz

1. Bodzás – áfonyás
2. Kakaós – csokidarabokkal
3. banános – epres joghurt
4. mangós – epres

A bodzásat úgy készítettem el, hogy egy pohárban sima bodzaszörpöt készítettem, amibe aztán tettem áfonyát is. A kakaós a DM-ben található csökkentett cukortartalmú kakaóból és BIO rizstejből áll, amibe még tettem kis csokidarabokat is. A banános-epresnél összeturmixoltam a gyümölcsöket görög joghurttal, egy kis nádcukorral és kevés vízzel ( a maradékot azonnal megette), a mangósnál ugyanez, csak ott kihagytam a joghurtot, vizet tettem a turmixolt gyümölcshöz és eper darabokat tettem bele.

Amíg nincs feltöltve mind a 6 forma, addig érdemes külön poharakba állítani őket, mert egyébként nem maradnak meg külön-külön, csak ha már beleállítjuk a sárga kis keretébe. A mélyhűtőbe tettem, 4-5 órára, majd a kertben mutattam meg a végeredményt Árminnak, gondolva arra, hogy úgysem tud majd egy helyben ülni vele…így is lett!

Nagyon tetszett neki, elsőre a bodzás-áfonyás volt a kedvenc, de a banános-epres is ízlett neki. A többi íz még várat magára, nem akartam egyszerre odaadni mindent neki. Remélem, Ti is kipróbáljátok ezt a mókás dolgot, vagy ha már gyakorlott házi fagyi készítők vagytok, örömmel fogadom a tuti kis recepteket!

PandArte