CSOKOLÁDÉS- AVOKÁDÓS JÉGKRÉM
Elkészítési idő: 5 perc + min 1,5 óra mélyhűtés
Hozzávalók (6 db 40 ml-es jégkrémhez):
– 1 érett avokádó
– 1 érett banán
– 2 evőkanál cukrozatlan kakaó
– 5 dkg étcsokoládé
– 7-8 evőkanál BWT magnéziumban gazdag szűrt víz
Szükséges eszközök:
– turmix
– kés
– vágódeszka
– jégkrém készítő formák
ELKÉSZÍTÉS
- A banánt és az avokádót hámozzuk meg, és szeletekre vágva tegyük a turmixgépbe. Adjuk hozzá a kakaót, a szűrt vizet is, és keverjük össze jó alaposan.
- Vágjuk fel kisebb darabokra a csokoládét.
- Öntsük egy kevés keveréket a jégkrém formákba, majd szórjunk bele a csokoládéból, aztán megint egy kis keverék, megint egy kis csoki és a végén osszuk szét a maradék keveréket.
- Legalább 1,5 órára tegyük a mélyhűtőbe.
Tipp: Sűrűnek, de önthetőnek kell lennie a keveréknek. Ha nem akarna folyni, akkor adjunk még hozzá 1-2 kanál vizet.
A csupa gyümölcsös jégkrémek receptjeit ITT találjátok!
Kipróbálnátok a csokis tápiókapudingot vagy a zöldséges palacsintát is?
Fotó és szöveg: Szabó Jucus