Könnyed kókuszkrémes pite sütés nélkül

2018. július 08. |

A fülledt időben senkinek sincs kedve beindítani a sütőt, de szerencsére anélkül is készíthetünk mennyei édességeket. Például ezt a kókuszkrémes pitét!

A nyári szezonban többnyire inkább könnyű, hűsítő desszertekre vágyunk, az pedig még jobb, ha még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá. Most épp egy ilyen kókuszkrémes pite receptjét mutatjuk meg – villámgyorsan elkészül és isteni finom!

Fotó: Unsplash.com

Hozzávalók:

A pitéhez:

  • 10 graham keksz vagy zabkeksz
  • 5 evőkanál sózatlan vaj megolvasztva
  • 3 evőkanál kristálycukor

A töltelékhez:

  • 1 konzerv kókuszkrém
  • egy csipet só
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál valíliakivonat
  • 1 és 1/4 csésze tej
  • 1/3 csésze kukoricakeményítő
  • 4 tojássárgája

A krémhez:

  • 1 csésze zsíros tejszín
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • egy marék pirított kókuszreszelék díszítéshez

Elkészítés:

  1. Készítsük el a pitét: őröljük finomra a kekszet, majd keverjük össze a cukorral és az olvasztott vajjal. Egyenletes rétegben béreljünk ki vele egy piteformát, majd tegyük a fagyasztóba 30 percre.
  2. A töltelékhez közepes lángon forraljuk össze a kókuszkrémet és a tejet egy csipet sóval.
  3. Amíg a keverék melegszik, keverjük össze a kukoricakeményítőt krisálycukorral, adjuk hozzá a 4 tojássárgáját és a vaníliakivonatot.
  4. Mikor a kókuszos krém már összeforrt, keverjük a tojásos keverékhez, alaposan forgassuk össze, majd helyezzük vissza a tűzre. Sűrű krémet kell kapnunk.
  5. A kihűlt krémet töltsük a pitébe, az egészet fóliázzuk le, majd tegyük vissza a hűtőbe úgy 1 órára.
  6. A krémhez verjük habbá a tejszínt a kristálycukorral, halmozzuk a pite tetejére, majd szórjuk meg a pirított kókuszdarabokkal. Tálalásig a hűtőben tároljuk!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve