2018. július 08. | marieclaire.hu

Könnyed kókuszkrémes pite sütés nélkül

A fülledt időben senkinek sincs kedve beindítani a sütőt, de szerencsére anélkül is készíthetünk mennyei édességeket. Például ezt a kókuszkrémes pitét!

A nyári szezonban többnyire inkább könnyű, hűsítő desszertekre vágyunk, az pedig még jobb, ha még a sütőt sem kell bekapcsolnunk hozzá. Most épp egy ilyen kókuszkrémes pite receptjét mutatjuk meg – villámgyorsan elkészül és isteni finom!

Fotó: Unsplash.com

Hozzávalók:

A pitéhez:

  • 10 graham keksz vagy zabkeksz
  • 5 evőkanál sózatlan vaj megolvasztva
  • 3 evőkanál kristálycukor

A töltelékhez:

  • 1 konzerv kókuszkrém
  • egy csipet só
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál valíliakivonat
  • 1 és 1/4 csésze tej
  • 1/3 csésze kukoricakeményítő
  • 4 tojássárgája

A krémhez:

  • 1 csésze zsíros tejszín
  • 1/4 csésze kristálycukor
  • egy marék pirított kókuszreszelék díszítéshez

Elkészítés:

  1. Készítsük el a pitét: őröljük finomra a kekszet, majd keverjük össze a cukorral és az olvasztott vajjal. Egyenletes rétegben béreljünk ki vele egy piteformát, majd tegyük a fagyasztóba 30 percre.
  2. A töltelékhez közepes lángon forraljuk össze a kókuszkrémet és a tejet egy csipet sóval.
  3. Amíg a keverék melegszik, keverjük össze a kukoricakeményítőt krisálycukorral, adjuk hozzá a 4 tojássárgáját és a vaníliakivonatot.
  4. Mikor a kókuszos krém már összeforrt, keverjük a tojásos keverékhez, alaposan forgassuk össze, majd helyezzük vissza a tűzre. Sűrű krémet kell kapnunk.
  5. A kihűlt krémet töltsük a pitébe, az egészet fóliázzuk le, majd tegyük vissza a hűtőbe úgy 1 órára.
  6. A krémhez verjük habbá a tejszínt a kristálycukorral, halmozzuk a pite tetejére, majd szórjuk meg a pirított kókuszdarabokkal. Tálalásig a hűtőben tároljuk!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Ismét bulitól hangos a mátrai dűlő – itt a Mátra Open bor

Ismét bulitól hangos a mátrai dűlő – itt a Mátra Open

Nyári villámvacsora: kapros tonhalkrém Futureater

Nyári villámvacsora: kapros tonhalkrém