Ismét bulitól hangos a mátrai dűlő – itt a Mátra Open

2018. július 21.
Négy fiatal és menő mátrai borász már nem első alkalommal jön össze azért, hogy együtt bulizzon a szőlő mélyén a boraikra szomjazókkal. Kovács Zita, Dubicz/Dunai Detti, Babiczki Laci és Kerekes Tomi jó borokkal, jó ételekkel, jó zenével, piknikkel, máglyával és hajnalig tartó bulival várja a lazulni vágyókat szombaton.

Kellemes szellőtől susog a szőlő, hamarosan nyugvóra fordul a nap, kezünkben egy díjnyertes mátrai bor, komótosan lögyböljük a poharunkban, túl vagyunk már a pulled pork szendvicsen, elnyújtózunk a piknikpléden, nem messze kellemesen cseng az énekesnő hangja, amott meg kutyák játszanak a gyerekekkel, a többiek gondtalanul koccintanak. Ezt nem Hamvas Béla álmodta meg egykoron. Ez a Mátra Open.

Szombaton délután négytől hideg borokkal, fröccsökkel és pogácsával indul a piknik a Csipkés dűlőben, ahonnan egészen megdöbbentő panoráma nyílik a mátrai szőlőkre. A már említett borászok teljes szortimentjükkel felvonulnak a kedvünkért. Egy egészen friss aranyérmes is vár majd ránk: Kovács és Lánya Borászat Kisfranciája gyűjtött be elismerést a legutóbbi Országos Bormustrán. A jó borok mellé szólnak a jó ételek: a Gasztroamazonok pácolt, grillezett, konfitált, sült-főtt mindenféleséggel, disznóságokkal, marhaságokkal és vega izgalmakkal fogadnak.

Evés-ivás után máglyarakás az ifjú borászokkal, majd naplementével elindul a buli is. Tánc hajnalig a szőlőben! Szúnyogriasztó nem árt és persze ez nem is az a magassarkúban ideális buli. Felvezetésként, vagy éppen másnapi levezetésként egy valóban gyönyörű Falumúzeum is rendelkezésre áll, ahogyan a környékbeli fogadók is, amelyek legtöbbjéből transzfert biztosítanak a dűlőpartira.

Az esemény Facebook-oldalát ITT találod!