4 nyári étel, ami biztos, hogy eltelít

2018. július 22.
Nem tudsz lemondani nyáron a fagyiról? Nem is kell! Ha ezeket az ételeket fogyasztod, biztos, hogy mínuszba billen a mérlek nyelve.

GÖRÖGDINNYE

Több, mint 90%-ig vízből áll, ezért tökéletes választás lehet, ha túl sok sót használsz a főzéshez – az extra adag vízfogyasztás ugyanis kiegyensúlyozza a megnövekedett sóbevitelt. Mindezek mellett a dinnye nem tartalmaz zsírt, a fogyasztása viszont növeli az energiatermelést és a szívroham kialakulásának kockázatát.

UBORKA

Tele van vízzel, C-vitaminnal és egészségjavító quercetin flavonoiddal, valamint egy kis só is található benne – ez utóbbi pedig különösen jól fog jönni a nagy nyári hőségben, az izzadás és a dehidratáció elkerülése végett. Az uborka héja a kávésav miatt szintén szuperegészséges: ez az antioxidáns ugyanis képes meggátolni a rákos sejtek és a vírusok elszaporodását.

SPÁRGA

A puffadást sokszor a vízvisszatartás okozza: ez azt jelenti, hogy a szervezetben olyan kevés víz van, hogy a máj nem tud mit feldolgozni, a gyomor pedig válaszul felpuffad. A vizelethajtó és probiotikukus spárgafogyasztásával ez viszont nem fordulhat elő.

PARADICSOM

Nemcsak pizza – és tésztaféléken, de önmagában fogyasztva is nagyon ízletes! Kevés benne a kalória, ásványi anyagokban, káliumban és C-vitaminban viszont annál gazdagabb, fogyasztásával ráadásul a folyadékbevitel miatt sem kell aggódni – ugyanis 95%-ban vízből áll. Szeptemberig terem, úgyhogy bőségesen spájzolj be belőle!

 

Kíváncsi vagy mi a másik 4 étel? Kattints a WellnesCafé oldalára!