Mozarellás-krumplis házi pizza

2018. július 26.
Új ízeket ígérő olasz klasszikus: forradalmasítsátok a repertoárt és próbáljátok ki a krumplis-mozarellás pizzát bloggerünk, Futureater receptje alapján.

Az otthoni pizzasütés elképesztően hálás dolog. Jó érzés csinálni, nem is túl bonyolult, a végén pedig valami hihetetlen finomság kerül ki a sütőből. Olvassátok el Futureater korábbi cikkét a házi pizzakészítésről, aztán próbáljatok ki valami újat: az Olaszországban klasszikus krumplis-mozarellás pizza garantáltan az egész család és a teljes baráti társaság kedvence lesz.

A tésztához

(1 db kb 32 cm-es pizza készíthető az alábbi emnnysiégből)

  • 250 gramm liszt
  • fél zacskó instant élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl kézmeleg víz (nem lehet forró, mert az megöli az élesztőgombákat)
  • 1 ek méz
  • 2 ek olívaolaj

A feltéthez

  • 2 db közepes burgonya
  • 1 zacskó mozarella
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 ág rozmaring
  • olívaolaj és só

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, majd konyhai robotgép dagasztókarjával, annak hiányában kézzel ruganyos cipót gyúrunk belőle.
  2. A tésztát áttesszük egy kiolajozott edénybe, majd lefedve 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. A sütőt és benne a tepsit 220 fokra előmelegítjük.
  4. A burgonyákat meghámozzuk és 1-2 mm vastag karikákra vágjuk.
  5. A fokhagymát és a rozmaringot felaprítjuk.
  6. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és két részletben puhára pirítjuk a krumplit. Az utolsó 1 percben hozzáadjuk a fokhagymát is.
  7. A mozarellát vékony szeletekre vágjuk.
  8. A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony körlappá nyújtjuk.
  9. Elrendezzük rajta a mozarellát, majd ezt megszórjuk a felaprított rozmaringgal és sóval. Elrendezzük a pizza tetején a krumpliszeleteket is, majd az egészre kevés olívaolajat locsolunk.
  10. 10 perc alatt megsütjük a forró sütőben.

Futureater