Az otthoni pizzasütés elképesztően hálás dolog. Jó érzés csinálni, nem is túl bonyolult, a végén pedig valami hihetetlen finomság kerül ki a sütőből. Olvassátok el Futureater korábbi cikkét a házi pizzakészítésről, aztán próbáljatok ki valami újat: az Olaszországban klasszikus krumplis-mozarellás pizza garantáltan az egész család és a teljes baráti társaság kedvence lesz.
A tésztához
(1 db kb 32 cm-es pizza készíthető az alábbi emnnysiégből)
- 250 gramm liszt
- fél zacskó instant élesztő
- 1 teáskanál só
- 2 dl kézmeleg víz (nem lehet forró, mert az megöli az élesztőgombákat)
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj
A feltéthez
- 2 db közepes burgonya
- 1 zacskó mozarella
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- olívaolaj és só
- A tészta hozzávalóit egy nagy tálba tesszük, majd konyhai robotgép dagasztókarjával, annak hiányában kézzel ruganyos cipót gyúrunk belőle.
- A tésztát áttesszük egy kiolajozott edénybe, majd lefedve 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
- A sütőt és benne a tepsit 220 fokra előmelegítjük.
- A burgonyákat meghámozzuk és 1-2 mm vastag karikákra vágjuk.
- A fokhagymát és a rozmaringot felaprítjuk.
- Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, és két részletben puhára pirítjuk a krumplit. Az utolsó 1 percben hozzáadjuk a fokhagymát is.
- A mozarellát vékony szeletekre vágjuk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen vékony körlappá nyújtjuk.
- Elrendezzük rajta a mozarellát, majd ezt megszórjuk a felaprított rozmaringgal és sóval. Elrendezzük a pizza tetején a krumpliszeleteket is, majd az egészre kevés olívaolajat locsolunk.
- 10 perc alatt megsütjük a forró sütőben.