Hogyan hat a paradicsom az egészségedre?

2018. augusztus 19.
Leszedted, befőzted, eltetted és még mindig csomó maradt? Mindegy, hogy nyerse, sülve vagy főve fogyasztod, a paradicsom élettani hatásai vitathatatlanok.

FELTÖLT VITAMINOKKAL ÉS ÁSVÁNYI ANYAGOKKAL

paradicsomban lévő C-vitamin, E-vitamin, karotin jelentős mértékben hozzájárul a szervezet egészséges működéséhez. Emellett található még benne kálium, kalcium, magnézium és nátrium. Aki minden nap fogyaszt belőle, vitamin- és ásványi anyag szükségletét fedezi.

SERKENTI AZ EMÉSZTÉSI FOLYAMATOKAT

Magas rosttartalma miatt a paradicsom rendszeres fogyasztása az emésztésre is jótékony hatással van. Ha számodra is problémás ez a kérdés, fogyassz sok nyers zöldséget és gyümölcsöt, köztük paradicsomot is, és az emésztési folyamatok jelentős felgyorsulását tapasztalhatod.

ERŐSÍTI AZ IMMUNRENDSZERT

Muszáj felvértezni a szervezetet még most, a nyári hónapok ideje alatt, hogy az őszi-téli időszakot könnyebben, kevesebb megbetegedés nélkül vészelhesd át. A paradicsom tökéletes választás, ha egy kis immunrendszer-erősítésre vágysz. Arra ügyelj, hogy minél többször fogyaszd nyersen.

SEGÍT A RÁK MEGELŐZÉSÉBEN

Magas antioxidáns tartalma miatt a paradicsom képes felvenni a harcot a káros szabadgyökök ellen. Így a daganatos betegségek kialakulásának esélyét is csökkentik azok, akik rendszeresen fogyasztják magát a zöldségfélét, vagy isszák a paradicsom levét.

Kíváncsi vagy, milyen egészségügyi hatása van még? Kattints a WellnessCafé oldalára!

Fotó: Profimédia – Red Dot