Négy furcsa ok, ami miatt hízol

2018. május 30.
Hogyan fordulhat elő, hogy szinte már mindent megvontál magadtól, mégsem fogysz? Sőt! Hízol! Eláruljuk a titkot!

1. KAPCSOLATI GONDOK

Kell valami nyomós és sürgető érv, hogy miért oldjátok meg a gondokat? Nos, tessék, hagyjátok abba a harcot, mert a vége az lesz, hogy elhíztok. Egy tanulmány szerint az állandó konfliktushelyzetben álló emberek éhségért felelős hormonszintje sokkal magasabb a normálisnál… mindig. Ha állandóan ilyen állapotban vagy, sokkal többet eszel hát, azt pedig bizonyára mindenki saját magán megtapasztalta már, hogy éhesen és mérgesen csak csokit lehet enni, de salátát semmiképp sem.

2. „TÚLTOLTAD” A VASAT

Egy friss tanulmányban arról írnak, a túl sok vörös húsból nyerhető vas növeli az éhséghormont a szervezetben, lelassítja az emésztést, több étel elfogyasztására késztet. A nők esetében sokszor beszéltünk már arról, hogy a vashiány gyakran előforduló probléma, de fontos, hogy ebben is mértéket tarts. A megfelelő mennyiség függ az életkortól is, 18 és 50 év között 18 mg, 50 éves kor fölött 8 mg vas felel meg az egészséges napi mennyiségnek.

3. A DNS-ED HIBÁZTATOD

Őszintén, mennyivel egyszerűbb azt mondani, hogy „nálam a hízás kódolvavan”, mint bevallani, hogy elrontottad a diétát. Lehetséges, hogy egy nap a tudomány képes lesz kimutatni a kapcsolatot bizonyos gének és a hízási hajlam között, de most még nem tartunk ott. Egy kutatás során azonban bebizonyosodott, hogy azok, akik hisznek ebben a teóriában, sokkal könnyebben szednek fel plusz kilókat. Ne fogd a génekre a hízást, inkább tegyél ellene!

4. NEHEZEBBEN MEGY, MINT KORÁBBAN

Itt egy igazán frusztráló tény: sokkal zsírosabb és magasabb kalóriatartalmú ételeket fogyasztunk, mint a szüleink. Még ha meg is próbálsz mozogni, átalakult világunk miatt sokkal kevesebbet mozogsz, kevesebb kalóriát égetsz, mint azt 40 éve tették az emberek. Ne ess kétségbe, a képlet azért nem olyan összetett és megoldhatatlan, a titok nyitja, hogy kevesebb kalóriát kell bevinned, mint amennyit elégetsz.

Kíváncsi vagy, milyen még két furcsa okot tudunk? Kattints a WellnesCafé oldalára!

Fotó: Profimédia – Red Dot