Kedvenc helyünk a héten: Nemsüti – Klauzál téri Vásárcsarnok

2019. január 16.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

2018 végén megnyitott a Nemsüti harmadik egysége is, ezúttal a belvárosiaknak kedvezve,  a Klauzál téri Vásárcsarnok emeletén. A Pozsonyi úton egymás szomszédságában működik a Kicsi és a  Nemsüti, annak viszont különösen örülünk, hogy a hetedik kerületbe is a vegetáriánus étterem költözött, hiszen ismét bebizonyították, hogy hús nélkül is fantasztikus alternatívákat találunk egy kiadós ebédhez.

Ebéd közben Kaprinyák Andrással, a Nemsüti séfjével beszélgettünk, aki maga is vegetáriánus, az életmódváltást pedig a jógának köszönheti. Jógija mutatott rá, hogy hús nélkül is tökéletesen működhet a szervezetünk, és a lelkiismeretünkön kívül a testünk is jobban érzi magát a húsmentes étrenddel. Kezdő vegetáriánusként én ugyan még csak a feldolgozott élelmiszereket száműztem a hűtőből, az biztos, hogy a saját bőrömön is tapasztalom a húsmentes étkezés jótékony hatásait. Az empátia mellett az egészség motiválta Andrást, hogy váltson, séfként és a Nemsüti törzsvendégeként hamar megtalálták egymást Héber Andrással, a hely egyik tulajdonosával.

Hétről hétre újabb ínycsiklandozó menüsorral állnak elő, az ötleteket pedig továbbra is a Nemsüti megálmodójának, Békefi Annának családi receptjeiből merítik, de hétről hétre születnek új kreációk, amelyek nem egyszer a közös ötletelés eredményei. A Vásárcsarnokban adott a konyha közelsége, ezért, aki korán szeret ebédelni, ezt a Nemsütit válassza, hiszen itt akár már 11 körül hozzájuthat az aznapi menühöz. Andrásék már hajnalban elkezdik a főzést, hogy a házhozszállítás időben el tudjon indulni, a nyitásra érkezők pedig frissen és melegen kóstolhassák a napi finomságokat. De itt is választhatunk szendvicset, salátát vagy akár különleges, helyben készült turmixot.

Érkezésemkor mintha csak előre tudták volna, hogy a gombaleves a kedvencem, csak ők lisztmentes, vegán verziót készítenek, ami egyébként ízben szerencsére semmiben sem különbözött anyukám receptjétől. A spenótos paradicsomos crespellére van vegán opció is, akárcsak a parmezános párolt répára, amit mogyorósülttel kínáltak. Ez utóbbi fantasztikus opció, ha valaki netán a fasírt egészséges, vegán verziójával kacérkodna. Desszertek és saláták terén is minden nap változatos finomságokkal koronázhatjuk meg kiadós ebédünket.

Kiknek ajánljuk: már csak azért sem kizárólag vegetáriánusoknak és vegánoknak, mert ezeket az ételeket azoknak is meg kell kóstolni, akik eddig nem hitték, hogy hús nélkül is lehet finomat és eleget enni.

6 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Mikor: a Klauzál téri üzletben 11.00-16.00 óráig tartanak nyitva , házhozszállításhoz reggel 9.00-ig érdemes leadni a rendelést, ebédelni pedig a legjobb 13.00-ig érkezni, ha a teljes menüsorból szeretnénk választani. Napi menüért kattints ide. 

Árfekvés: a leves 220 Ft/deciliter, a főételek 750/1200 Ft között mozognak, míg a desszertek 400 Ft-ért kérhetők. A turmixmenü 1750 Ft, a nagymenő 2650 Ft.

Marie Claire plusz: a Nemsüti falán díszelgő kreatív gyerekrajzok minket kétségtelenül jókedvre derítettek.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi