Kedvenc helyünk a héten: Paris Restaurant Budapest

2019. február 20.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Angoujard Klaudiával, a Sofitel Chainbridge Budapest és a szálloda földszintjén található impozáns Paris Restaurant PR-osával az e heti Munkám a szenvedélyem interjú alatt ismerkedtem meg, amikor főszerkesztőnknek mesélt inspiráló mindennapjairól. Ekkor jött a meghívás, hogy idén Valentin-napon töltsük náluk az estét, Budapest egyik legszebb panorámájú éttermében. Amit kaptunk, egy örökre szóló, maximálisan romantikus este isteni francia fogásokkal, rózsaszirmokkal és burgundi dekorációval, azaz a klasszikus Bálint nap minden velejárójával.

Egyre nagyobb „divat” lett nem ünnepelni február 14-ét, mondván, minden nap lehet Valentin-nap, én viszont mindig is szívesen tartottam. Az elfogultságom talán abból adódhat, hogy másnap van a születésnapom, így ezeken a napokon egyébként is izgatottan várom a történéseket, idén pedig először töltöttük ezt az estét egy étteremben. Korábban nem igazán mozdultunk ki ilyenkor, az intimitás jegyében leginkább otthon maradtunk, és főztünk egymásnak valami olyat, amit korábban nem, jókat beszélgettünk, nosztalgiáztunk. Idén viszont gondolkodás nélkül igent mondtam Klaudia vacsorameghívására.

A Paris Restaurant Budapesthez  és a hotelhez több kedves emlékem is kapcsolódik, például amikor gimnazistaként az alig pár hónapos „modellkarrierem” során hazai tervezők együttműködve az étterem cukrászaival, sütemények inspirálta ruhákat álmodtak meg, én pedig a The Four kreációját viselhettem büszkén a szálloda lépcsőin. Később már fotós asszisztensként tartottam a derítőlapot a látványkonyhában Kaunitz Tamásnak.

Ezen a Valentin-napon azonban először érkeztem vendégként, a fényes-piros héliumos lufik, a vöröses megvilágítás és a rózsaszirmok az asztalon egy magamfajta menthetetlen romantikus nő számára cseppet sem tűntek túlzásnak. Azt hiszem, a barátom sem jött zavarba, ha egy kicsit mégis megilletődött volna, a kedves felszolgáló fiú már ott is volt, hogy mérhetetlen kedvességgel ismertesse velünk a kifejezetten erre az alkalomra összeállított menüsort.

6 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Az amuse-bouche és a mennyei koktél után elegánsan érkezett a „hölgyeknek” és „uraknak” külön megálmodott előétel, a feketegyökér saláta Tête de Moine sajttal és a homár-rizottó bouillabaisse mártással. Ismerve egymást, mi kicseréltük a tányérokat, de kétség sem fér hozzá, hogy mindkettő nagyon finom volt!

Főételnek Rumpsteakkel és csirkés pappardelle-vel készültek, a menüsort pedig egy csokoládémázas, erdeigyümölcsös ganache-sal zárták.

A kulináris élményen felül tovább emelte az est színvonalát, hogy mindez a Széchenyi István téren, páratlan kilátással történt. Azért ennél romantikusabb Valentin-napot nehezen tudtunk volna elképzelni.

Kiknek ajánljuk: a francia életérzés, konyha és az ízléses romantika szerelmeseinek.

Mikor: minden nap 11.00-23.00 óráig, ebédidőben, illetve tematikus eseményeiken, ahol rendszerint újdonságokkal készül a Paris Restaurant csapata.

Árfekvés: a Valentin-napi háromfogásos vacsora 15 000 Ft/fő pezsgőkísérettel, ebédmenüjüket viszont már 3400 Ft-tól kipróbálhatjuk. Kattints ide a teljes étlapért.

Marie Claire plusz: a látványkonyha, ahonnan érzékelhetően jó hangulatból érkeznek elénk a finomságok.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi