Így készül a liszt nélküli egészséges palacsinta

2024. április 13.
Nagyon egyszerűen lehet liszt nélkül ízgazdag és roppant egészséges palacsintát készíteni, ráadásul villámgyorsan. Mutatjuk a receptet és a hozzávalókat!
Liszt nélküli palacsinta
  • A liszt nélküli palacsinta nem csak sokkal egészségesebb, de zamatosabb is a hagyományosnál.
  • Ráadásul csak két összetevő kell hozzá, hogy villámgyorsan finom liszt nélküli palacsintát süssünk.
  • Mutatjuk a liszt nélküli palacsinta receptjét!

A palacsintát mindenki szereti, legyen szó felnőttről vagy gyerekről. Valljuk be, hiába finom, a palacsinta nem a legegészségesebb étel. Nincs benne rost, rengeteg lisztet és cukrot tartalmaz, így a vércukorszintünk szempontjából nem túl ideális ennivaló, ráadásul könnyen válthat ki székrekedést, ha hajlamosak vagyunk rá.

Jó hír, hogy a nagy mennyiségű liszt nélkül is készíthetünk palacsintát, ami sokkal több tápanyagot tartalmaz, ráadásul ugyanolyan finom és ízletes, amit ráadásul gluténintoleranciában szenvedők is nyugodtan fogyaszthatnak.

Ez a liszt nélküli palacsinta receptje

Az alábbi összetevőkkel attól függően, mekkora palacsintákat sütünk, nagyjából hat főre elegendő liszt nélküli palacsintát készíthetünk. 

Ugyanúgy ehetjük a kedvenc töltelékünkkel a liszt nélküli palacsintát, mint a hagyományost

Ugyanúgy ehetjük a kedvenc töltelékünkkel a liszt nélküli palacsintát, mint a hagyományost

Hozzávalók a liszt nélküli palacsintához:

  • 2 tojás
  • 1 érett banán
  • 1 csipet fahéj, vanília (ha szeretnénk)

A liszt nélküli palacsinta elkészítése:

  1. Egy tálban törjük össze a banánt annyira, hogy ne maradjanak benne csomók, teljesen sima legyen.
  2. Adjuk hozzá a tojásokat, majd habverővel verjük fel, hogy teljesen egyenletes keveréket kapjunk.
  3. Keverjük hozzá a liszt nélküli palacsintatésztához a fahéjat, vaníliát, ha szeretnénk.
  4. Melegítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd a közepére tegyünk egy kis vajat vagy növényi olajat.
  5. A forró serpenyőbe kanalazzunk a liszt nélküli palacsinta tésztájából, majd forgassuk a serpenyőt, hogy kerek alakzatot kapjunk a kívánt méretben.
  6. Süssük a liszt nélküli palacsinta mindkét oldalát 1-2 percig, míg aranybarna nem lesz.
  7. Tálaljuk melegen a kedvenc palacsintafeltétjeinkkel.

Forrás: Marie Claire Spain, fotó: Unsplash