Tavaszi zöldborsó krémleves mentával

2019. február 28.
A jó idővel a könnyű krémlevesek időszaka is beköszönt, a zöldborsó pedig egyértelműen a tavasz első hírnöke. Az alábbi verziót a menta teszi még frissebbé!

A hagyományos borsóleves igazi klasszikus kedvenc, de az élénkzöld krémleves-verziót is érdemes kipróbálni, ha valami izgalmasabbra vágyunk. Az alábbi recept a rengeteg friss zöldfűszertől lesz igazán különleges: kerül bele jó adag petrezselyem, snidling, kapor és persze menta is, ami a frissességét adja. Húsevők feldobhatják a levest egy kis baconchips-szel, de egy ropogós pirítóssal is tökéletes, laktató vacsora vagy könnyű ebéd lehet!

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 szál póréhagyma vékony szeletekre vágva
  • 2 szál zeller felszeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 6 csésze friss zöldborsó
  • 4 csésze zöldség vagy csirke alaplé
  • 1/4 csésze petrezselyemlevél
  • 1/4 csésze mentalevél
  • 1/4 csésze snigdling apróra vágva
  • 1/4 csésze friss kaporlevél
  • 1/4 csésze zsíros tejszín
  • só és bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb fazékban hevítsünk olívaolajat, futtassuk meg rajta a zellert és a póréhagymát! Adjuk hozzá a fokhagymát, várjuk meg, míg illatozni kezd!
  2. Adjuk a keverékhez a zöldborsót és kicsit forgassuk át, majd öntsük fel az alaplével! Közepes lángon forraljuk fel, hagyjuk 20 percig bugyogni.
  3. Keverjük bele a petrezselymet, a mentát, a snidlinget és a kaprot, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk picit kihűlni. Ha megvolt, botmixerrel pürésítsünk! Adjuk hozzá a tejszínt és ízesítsük a levest sóval és borssal!
  4. Tálaláskor a levest locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, még több friss mentával kínáljuk!

PureWow