Kedvenc helyünk a héten: Blitz.Konyha

2019. április 10.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Örül a Madách tér, mert újra megnyitott az egykori Konyha, összeállva a Blitz Pizza alapítójával, kiegészülve egy hatalmas, nápolyi kemencével és formabontó étlappal. A közeg és a hangulat maradt a régi, de elmondjuk, mi az, ami miatt mindenképp érdemes kipróbálni a hetedik kerület egyik legfrissebb, mégis már klasszikusnak számító kedvenc helyét, a Blitz.Konyhát.

Liptay Dávid, Kenyeres Sándor, Trellay Levente Fábián Gergővel, Glódi Balázzsal és Sáfár Zoltánnal karöltve újragondolták éttermeik korábbi koncepcióját, és tudatosan egy olyan hely kialakítását álmodták meg, ahová saját maguk és a barátaik is szívesen járnának. Dávid pizzáit nyáron kóstoltuk már a Pontoonon, így természetesen ezek a színes és hagyományos specialitások is helyet kaptak az étlapon, akárcsak a bundában sült tahi pisztráng vagy egy vitamindús „SKC” saláta.

A világos, zöld növényekkel teli belső tér falait  többek között Glódi Balázs fotói díszítik, melyek közös nyaralásaik során készültek a világ legkülönbözőbb pontjain. Kutyákkal sem kizárt, hogy összefutunk odabent, Zokni, Sanyi kutyája például ismerős lesz annak, aki sűrűn megfordul a Madách téren.

Egyszerű, mégis izgalmas étlappal készültek főételekkel a középpontban, amelyről egész nap rendelhetünk. Mi a Mac’n’Cheese-t, tahi pisztrángot „lyukban”, az épp kísérletezés alatt álló tojásos báránygolyókat kóstoltuk az SKC saláta mellett. Dávid másodpercig tartó unszolására nem hagyhattuk ki a Quashi Ungherese pizzát sem, annak ellenére, hogy a megnyitón már jó pár szeletet legyűrtünk belőle, de az vesse ránk az első követ, aki nemet tudna mondani egy ilyen pizzára!

Alapelvük a fenntarthatóság, ezért a Blitz.Konyhában ne keressünk avokádós toastot vagy túl messziről importált alapanyagokat, igyekeznek mindent a közeli gazdaságokból, termelőktől beszerezni. A saláta kivételével szinte minden ételük egy nápolyi kemencében készül Kovács Renátó séf felügyelete alatt, aki egyenesen a Fámából, Huszár Krisztián mellől érkezett a Blitz.Konyhába.

Italaik sem utolsók, bio boraik például a Szászi Birtok pincészetből érkeznek, tökéletes kísérőként a pisztránghoz, vagy egy jó pizzához. Érdekességük, hogy 100% bioszőlőből készülnek, ami egyébként a többi borról is elmondható a Blitz.Konyhában.

Mikor: napközben könnyen találhatunk szabad asztalt, de estefelé 7-8 körül már számolnunk kell a telt házzal, hacsak nincs asztalfoglalásunk. Még 11.30-tól nyitnak, de hamarosan más időpontban érkezhetünk kipróbálni a Blitz.Konyha étlapjának újdonságait, ezért érdemes követni őket az Instagramjukon és Facebook-oldalukon. 

Update: április 10.-től indul az ebédmenüjük, melyet minden hétköznap 12.00-15.00 óráig kérhetünk saláta-pizza, leves-pizza, vagy  saláta leves kombinációjában, 1950 Ft-ért. 

Kiknek ajánljuk: elsősorban azoknak, akik szívesen tolják középre a tányérjukat, és nem zavarja őket, ha beleesznek az ételükbe. Vagy éppen ők szeretnek belekóstolni a partnerükébe, a lényeg, hogy a menüsor nem véletlenül vagy úgy kialakítva, hogy minél több finomságot megkóstoljunk.

9 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Marie Claire plusz:a legmenőbb kilátás a Madách térre biztosan a Blitz.Konyha emeletén van.

Árfekvés: A pizzák 1550 Ft-tól 2450 Ft-ig kérhetőek,  a hideg ételek 1250-tól, míg a kemencés fogások 1950 Ft-os velős csont és a 3450 Ft-os tahi pisztráng között mozognak. A teljes étlapért kattints ide!

Szöveh és fotók: Bodnár Zsófi