Krémes vegán krumplisaláta, a grillpartik sztárja

2019. július 04. |

Egy vegán grillpartinak nem csak a faszénre kerülő zöldségek a sztárjai. A klasszikus kedvencnek számító krumplisaláta vegán verziója például garantáltan elfeledteti velünk a majonézt!

Vegánként sem kell lemondanunk a nyár egyik legjobb dolgáról, a grillpartikról. A faszénen sült padlizsán vagy a cukkini is lehet annyira finom, mint egy szaftos steak, de a klasszikus köreteknek is elkészíthetjük vegán változatát. Most egy régi kedvencre, a majonézes krumplisalátára mutatunk alternatívát – ami ezúttal a kesudióból készült szósztól lesz krémes! Próbáljátok ki, amint grillközelbe kerültök.

Hozzávalók:

  • 1 kg salátának való (A típusú) burgonya kisebb kockákra vágva
  • 2/3 csésze nyers kesudió 2 órán át áztatva majd lecsöpögtetve
  • 1/2 csésze víz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 és 1/2 ek almaecet
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze apróra vágott friss kapor
  • 1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 1/2 csésze apróra vágott újhagyma-zöld

Elkészítés:

  1. Lobogó sós vízben főzzük meg a krumplikockákat, míg a villát gond nélkül beléjük tudjuk szúrni!
  2. Amíg a krumpli fő, egy aprítóban vagy turmixban keverjük össze a kesudiót, a vizet, a mustárt, az almaecetet és a fokhagymát, ízesítsük sóval és borssal! Krémes szószt kell kapnunk!
  3. A lecsöpögtetett krumplit forgassuk össze a szósszal! Nem baj, ha közben a krumplik kicsit morzsolódnak, ettől még krémesebb lesz a salátánk.
  4. Adjuk hozzá az újhagymát, majd a friss kaprot és petrezselymet! Hidegen tálaljuk!

TheFullHelping

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró