Krémes vegán krumplisaláta, a grillpartik sztárja

2019. július 04. |

Egy vegán grillpartinak nem csak a faszénre kerülő zöldségek a sztárjai. A klasszikus kedvencnek számító krumplisaláta vegán verziója például garantáltan elfeledteti velünk a majonézt!

Vegánként sem kell lemondanunk a nyár egyik legjobb dolgáról, a grillpartikról. A faszénen sült padlizsán vagy a cukkini is lehet annyira finom, mint egy szaftos steak, de a klasszikus köreteknek is elkészíthetjük vegán változatát. Most egy régi kedvencre, a majonézes krumplisalátára mutatunk alternatívát – ami ezúttal a kesudióból készült szósztól lesz krémes! Próbáljátok ki, amint grillközelbe kerültök.

Hozzávalók:

  • 1 kg salátának való (A típusú) burgonya kisebb kockákra vágva
  • 2/3 csésze nyers kesudió 2 órán át áztatva majd lecsöpögtetve
  • 1/2 csésze víz
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 és 1/2 ek almaecet
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze apróra vágott friss kapor
  • 1/2 csésze apróra vágott friss petrezselyem
  • 1/2 csésze apróra vágott újhagyma-zöld

Elkészítés:

  1. Lobogó sós vízben főzzük meg a krumplikockákat, míg a villát gond nélkül beléjük tudjuk szúrni!
  2. Amíg a krumpli fő, egy aprítóban vagy turmixban keverjük össze a kesudiót, a vizet, a mustárt, az almaecetet és a fokhagymát, ízesítsük sóval és borssal! Krémes szószt kell kapnunk!
  3. A lecsöpögtetett krumplit forgassuk össze a szósszal! Nem baj, ha közben a krumplik kicsit morzsolódnak, ettől még krémesebb lesz a salátánk.
  4. Adjuk hozzá az újhagymát, majd a friss kaprot és petrezselymet! Hidegen tálaljuk!

TheFullHelping

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Így süss tökéletes karácsonyi linzert karácsonyi linzer

Így süss tökéletes karácsonyi linzert

Minden van benne, csak tök nincs: a pumpkin spice latte eredeti receptje édesség

Minden van benne, csak tök nincs: a pumpkin spice latte eredeti receptje

Vega mennyország: 5 izgalmas, húsmentes gombaétel gomba

Vega mennyország: 5 izgalmas, húsmentes gombaétel