Kedvenc helyünk a héten: Essence Delicates

2019. szeptember 25.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Bisztró, specialty kávézó, delikátesz, cukrászda – hívhatjuk, ahogy akarjuk, Zugló friss, újhullámos helye bármelyik definíciót lefedi. Bemutatjuk az Essence Delicates-t, a 14. kerület „sarki fűszeresét”, ahol minőségi élelmiszerekkel tölthetjük meg a kosarunkat, előtte pedig akár végig is kóstolhatjuk a repertoárt – legyen szó egy csipetnyi ízelítőről, vagy a frissen készülő szendvicseikről.

A választék annyira széles, hogy szinte minden alapanyagot beszerezhetünk tőlük egy pikáns és egzotikus borvacsorához, a fűszerektől a tésztákon át az italokig. A minőségben pedig valóban nem kötnek kompromisszumot, ezzel a feltétellel vállalta el a megálmodó, Szabó Tímea megkeresését Czinege Tamás, aki a Sarki fűszeres után kihívásként tekintett a külvárosi delikáteszre. 

Olaszországi proseccót, francia péksüteményeket és spanyol olívaolajat is találunk a polcokon amellett, hogy nagy hangsúlyt fordítanak a hazai gazdaságok termékeire is, a neves magyar borvidékek és pálinkakészítők palackjairól nem is beszélve. Az utóbbiból például 35 félét kóstolhatunk, ami egyébként is fontos koncepciója az üzletnek, hiszen szeretnék, ha a vásárló nem rábeszélés, hanem saját ízlés és tapasztalás útján választana. 

Valószínűleg elég furcsán néznének ránk, ha egy szupermarketben nekiállnánk tesztelni a balzsamecetek savasságát, vagy próbálnánk megfejteni a japán olívaolaj szüretelési idejét, itt viszont készséggel segítenek, ha igényt tartunk a speciális termékeik mélyebb megismerésére. 

De a vásárlás mellett kóstolni is lehet! Az Essence Delicates saját konyháján szinte csak olyan gourmet szendvicseket és salátákat készítenek, melyek alapanyagait az üzletben is megvásárolhatjuk, inspirálódva különleges vendégváró snackekhez. Ilyen például az elképesztően finom kacsa rilette, a világ legnépszerűbb olívaolajával készített cotto szendvics, vagy a lazacos gravlax saláta. De méltán büszkék a 40%-os francia vajjal hajtogatott pisztáciakrémes croissant-jukra, vagy minden reggel frissen sülő fahéjas csigára. 

Már csak a süteményeik miatt is érdemes ellátogatni hozzájuk, Piszkor Norbert cukrász saját receptjeivel és rendhagyó ízvilággal operál. Ezúttal az isteni citrom tartot, a malátás répatortát és a fehércsokis somlói galuskát volt szerencsénk megkóstolni, a világos, sötét pörkölésű és kókusztejjel készülő, úgynevezett Coco del latte kíséretében. 

7 fotó megtekintése

További nyálcsorgató képeinkért kattints a galériára!

Az ízek és hozzávalók textúrájának megismerése egyenesen felér egy képzeletbeli mediterrán utazással, ezúttal a külvárosi hedonistáknak kedvezve. 

Mikor: minden nap 8.00-tól este 21.00 óráig várnak mindenkit, akár reggelizni, ebédelni, vásárolni, csak akár egy munka utáni finom proseccóra a teraszon. 

Kiknek ajánljuk: minőségbeli különbségek felfedezésére nyitott gourmandoknak, akik szeretnek főzni és különlegeset enni. 

Marie Claire plusz: mindazt, amit komplexen megkóstolhatunk egy finom szendvics vagy saláta formájában, otthon is elkészíthetjük helyben kapható, válogatott alapanyaiknak köszönhetően. 

Árfekvés: a sütemények 950 Ft-ba kerülnek, a szendvicsek 980 Ft-tól 1450 Ft-ig (lazacos) kérhetők. 

Kövesd őket Instagramon!

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi