Kedvenc helyünk a héten: SixLetter Coffee Co.

2019. november 06.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Legyen rövid-, tejes- vagy filterkávé, miután megszólal a hajnali ébresztő, valljuk be, másra se vágyunk jobban. A beváros egyik legfrissebb újhullámos reggelizőjében is kezdetben minden a tökéletes pörkölés és a legjobb minőségű kávébab körül forgott, pontosan ezért nevezték el a kávé angol megfelelőjének hat betűjéről a SixLetter Coffee Co.-t.

Ezen a héten náluk indítottuk a napot egy isteni reggelivel és A tökéletes flat white-tal, menő enteriőrben. Bemutatjuk a SixLettert, a belváros leendő kedvenc specialty kávézóját!

Az Alkotmány utca Bajcsy Zsilinkszky úthoz közel eső részén, egészen pontosan a Dalaarna műhelye mellett találjuk a két hatalmas ablakkal ellátott, berlini kávépörkölőket idéző reggelizőhelyet. A belső teret Bonta Gáspár tervezte a rá jellemző indusztriális, mégis elegáns stílusjegyekből inspirálódva. Nagyon tetszett a liftaknában neonfénnyel megvilágított trópusi növényzet, az asztalokra helyezett állandóan növésben levő „földkaspójú” kokedama páfrányok, de nem mehetek el szó nélkül a kényelmes bársony székek mellett sem, melyeket a Remodel stúdió hátrányos helyzetű ifjú tehetségei kárpitoztak.

A jól átgondolt belső kialakítást igazolja az emelet tudatos kihasználása is, ahol ha akarjuk, laptopunkkal helyet foglalhatunk az egyszemélyes pultnál, privát értekezleteinkre pedig kibérelhetjük a tágas, üvegfalú tárgyalószobát.

Amennyire tágas, olyan átlátható is a 150 négyzetméteres tér, a pulttól egészen a látványkonyhába is beleshetünk, ahol szemünk láttára készülnek – többek között – a különböző tojásos reggelik.

Mi a házra leginkább jellemző fogásokat, a mangalicasonkás Eggs Benedictet kóstoltuk mennyeien puha, házi angol muffinnal, ettünk füstölt lazac szendvicset guacamoléval, ötmagvas kenyéren, de nem hagyhattuk ki az isteni french toastot sem. Már az első falat után átjött, hogy a kreatív tálalás mellett odafigyelnek a legmagasabb minőségű alapanyagok lehetőleg fenntartható beszerzésére, és a frissességre, ami minden fogásnál alapkritérium. Ez egyébként az árakon is érződik, bár a környéket és a környezetet figyelembe véve nem rugaszkodnak el lényegesen más reggelizőhelyek árfekvésétől.

Viszont ha csak egy dolog miatt érkezünk a SixLetterbe, akkor a kávé legyen az! Szabó András üzletvezető, barista a My Little Melbourne-ből érkezett, a kávézó megálmodóinak megkeresésére. Mivel az alapkoncepció már a kezdetekben is egy igényes specialty kávézó kialakítása volt, a város egyik első újhullámos kávézója után András most itt kamatoztatja tudását, a zöld kávészemek váltogatásától kezdve a baristák koordinálásáig, így aki megfordult már a Madách téri úttörő My little Melbourne-ben, kávé terén itt se számítson kevesebbre. Természetesen a cortado és filter kávé mellett kérhetünk matcha lattét, dirty chai-t és akár több napig is tárolható, üveges cold brew-t is elvitelre. Ha mégis maradnánk, gyönyörű márványasztalunkon, ismeretterjesztő kárytákat találunk az éppen aktuális, SixLetter kávék eredetére és lelőhelyére vonatkozó információkkal, amit én, a világos pörkölésű kávé nagy szerelmese, különösen értékeltem!

9 fotó megtekintése

További képeinkért kattins a galériára!

Kiknek ajánjuk: freelancer vagy home office-ban dolgozó kreatívoknak, mert a Six Letterben laptoppal is szívesen látnak. Emellett ideális ráérős bruncholásra, legyen szó baráti vagy üzleti megbeszélésről.

Mikor: hétvégén érdemes asztalt foglalni, egyébként minden egyes nap szeretettel várnak minket 8.00-18.00 óráig bőséges és egészséges reggeli opciókkal, könyedebb ebédekkel, szendvicsekkel és fantasztikus kávéval.

Marie Claire plusz: aki szereti az Espresso Martinit, érteni fogja, miért olyan nagy szám, hogy náluk helyet kapott az itallapon. Ami pedig a városban tudomásunk szerint egyedülálló, hogy náluk a teljesebb ízélmény jegyében specialty kávéval készül, akárcsak a Cold Brew Gin Tonic.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi