Kedvenc helyünk a héten: Babart

2019. november 27.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Tavasszal egy újabb kedves kávézóval lett színesebb a bulinegyed, ami a központi lokáció ellenére átutazó turisták helyett elsősorban a környékbeliekhez szól. A Dob utca és a Rumbach Sebestyén utca sarkán, az egykori ABC-ből kialakított tér városi dzsungelként kínál elvonulási lehetőséget egy békés, igényesen kialakított helyen. Nemcsak a kávé friss illata miatt szeretünk ide járni, az isteni tojásos reggelik minden variációja is igen erős érv, amiket valószínűleg mi magunk csak verejtékes munkával tudnánk otthon reprodukálni.

Molnár Zsuzsiban, a Babart alapítójában 10 éve született meg az ötlet, hogy nyisson egy helyet, ahol a finom reggeli fogások és a művészet egyformán megférnek egymás mellet, de akkoriban még egyáltalán nem volt divat reggelizni járni Budapesten. Miközben a mediterrán és angolszász országokban hamar elterjedt a ráérős, késői reggelizés kultúrája, itthon is egyre több igényes bruncholó nyílt, Zsuzsa tervei között viszont ekkor már nem csak a reggeliztetés koncepciója szerepelt. „Számtalan tehetséges, fiatal művész van Budapesten, akiknek platformot szeretnék nyújtani a munkáik szélesebb körű megismertetéséhez. Emellett nem volt kérdés, hogyha nyitok egy helyet, akkor a reggelizés kerüljön fókuszba, mivel én magam is imádom megadni a módját.”

A művészet a névválasztáson kívül (kávéBab+art) a friss alapanyagokból elkészített fogásokban is megjelenik, legyen az egy jól eltalált, folyós sárgájú Eggs Florentine hollandi mártással, puha belsejű angol muffinon, vagy akár a Gourmet reggeli kacsamáj pástétommal, juhsajt krémmel és szárított paradicsommal. Az adagokat tökéletesen eltalálták, a fogások mellé rendelt frissen facsart narancslével és egy sötét pörkölésű, olaszos tejeskávéval tökéletesen jóllakunk.

Ha éppen nem sietünk sehova, és megtehetjük, kérjünk egy Mimózát is a reggelink mellé, ettől lesz teljes az életérzés, amit a Babart valójában közvetíteni akar. A kávézó filozófiája szerint ugyanis fontos néha lelassulni, és értékelni azokat az apró, hedonista örömöket, amit például egy melegen tálalt amerikai palacsinta adhat, friss gyümölccsel.

A belső kialakítás modern, mégis visszafogott, a bársonyhuzatos bárszékekkel és a hatalmas Petényi Orsolya falfestménnyel például minket is megvettek. Sarki elhelyezkedésének köszönhetően épp annyi fény jut be az ablakon, amennyit az elvonulásunkhoz még el tudunk viselni, és amitől igazán otthonosan érezzük magunkat pillanatokon belül.

Terveik közt pedig nem csak a képzőművészeti kiállítások szerepelnek: közösségi térként a múlt héten például fiatal női vállalkozóknak szerveztek kerekasztalbeszélgetést, ezért érdemes figyelni a Facebook  és Instagram oldalukat az izgalmas programokért.

Mikor: első körben meleg szívvel ajánljuk egy ráérős reggelizéshez, de ha mégis munka után érkeznénk, a késő délutáni órákban tapasszal várnak minket egy pohár magyar vagy spanyol borral. Alig várjuk, hogy legközelebb ezt is kipróbáljuk!

Kiknek ajánljuk: Környékbelieknek adott, hogy ki kell próbálni, emellett hedonistáknak, és a jó bruncholás és a képzőművészet szerelmeseinek, és akik értik, mit is jelent pontosan az „art of living” filozófia.

4 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Árfekvés: nagyon jó árérték arányukkal jelzik, hogy valóban hozzánk, helyiekhez szólnak, péksüteményeik 450 Ft-ért, tojásos fogásaik 850-1690 Ft-ért, tapaszaik már 790 Ft-ért kérhetők. A teljes étlapért kattints ide.

Marie Claire plusz: a fiatal képzőművészek felkarolása.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófia