Garantáltan elkápráztatjuk a vendégeinket az ünnepek alatt ezzel a mézeskalácsos koktéllal. A klasszikus mézeskalács fűszerei és a barnacukor tökéletesen illenek a semleges hatású vodkához, így egy édes, karamelles és fűszeres koktélt kapunk, melyben dominálnak a karácsony ízei. Ráadásul egészségtudatosabb alapanyagokkal, például kókuszvirágcukorral és mandulatejjel a hagyományos süteményben találhatónál biztosan kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe – főleg ha egy pohárnál megállunk.
Hozzávalók egy pohár koktélhoz:
1 csipet őrölt gyömbér, fahéj és szerecsendió
néhány csepp vaníliakivonat
1 dl natúr mandulatej
50 ml vodka
cukor vagy édesítőszer, amilyen típust szeretnénk
a tálaláshoz kókuszreszelék, kókuszvirág cukor és fahéjrúd
Elkészítése:
1. Keverjük össze a gyömbért, fahéjat, szerecsendiót, vaníliakivonatot, mandulatejet, vodkát és cukrot egy shakerben jéggel.
2. Keverjük össze teljesen.
3. Óvatosan nedvesítsük meg egy martinispohár száját, és mártsuk a kókuszreszelék és kókuszvirág cukor keverékébe.
4. Öntsük a koktélt a pohárba és tálaljuk fahéjrúddal.
Forrás: Popsugar
Fotó: Unsplash