Kedvenc helyünk helyünk a héten: Daniel’s Soups and Sandwiches

2020. február 19.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Egy ideje érdeklődve figyeljük a Gozsdu udvar átalakulását, ahogy a pár évvel ezelőtt a bulinegyed kiindulópontjaként elhíresült átjáró a nemzetközi gasztronómia színterévé változik.

Az egykori turistacsapdákat felváltották a minőségi alapanyagokból gazdálkodó, átgondolt hazai fogásokat kínáló éttermek, vagy éppen autentikus nemzetközi konyhák, melyek nemcsak a környéken megszálló külföldieket, de a helyieket is kíváncsivá tették. A Lisboa és a TLV Eatery után ezúttal ugrottunk még egy óceánnyit a térképen, és egy olyan bisztrót választottunk, amely leginkább a klasszikus amerikai dinereket juttatja eszünkbe. Bemutatjuk Daniel szendvicsezőjét, ahová a nap bármelyik szakában beugorhatunk egy csicseriborsó-salátára vagy éppen egy kiadós vegán burgerre.

Behívó hostessek helyett mosolygós felszolgálók fogadnak a hely előtt, és hogylétünkről érdeklődnek – valahogy így mehet ez az Egyesült Államokban is, azt hiszem. A falon amerikai sikerfilmek hedonista jelenetei lógnak, és bár a bútorok is többnyire épp ezekből a kasszasikerekből ismerős éttermi berendezésre hasonlítanak, nem érezzük erőltetettnek vagy túl soknak.

A télikert ponyvája alatt foglaltunk helyet, ahonnan különösen üdítő nézni a passzázs forgatagát egy kókuszos(!) limonádét szürcsölve. Könnyen értelmezhető és rövid étlappal dolgoznak, melyen egyaránt helyet kapnak a friss napi levesek, a kiadós szendvicsek ésaz  extrább saláták is. Az utóbbi időben ugyan próbálok intuitív módon kevés húst fogyasztani, ám egy ilyen szendvicsezőben kezdő zöldségevőként esélytelen visszautasítani a Meat loverst. Jó hírünk van azonban a vegánoknak is, tofuval, szejtánnal és vörös tahinivel készülő burgerük 100%-ban mentes minden állati eredetű összetevőtől, mégis isteni finom!

Maga a buci egyenesen a szinte szomszédjuktól, a portugál Lisboa péküzeméből érkezik frissen és melegen, így biztos, hogy nem lesz szívünk otthagyni a hot dog csücskét sem a tányéron. Aki viszont szénhidrátmentes diétán van, vagy csak kihagyná a kajakómát, annak is érdemes benéznie a naponta változó leves- és salátakínálatért. A mi kedvencünk például a csicseriborsós-karfiolos változat volt.

Ételeinket menüben is kérhetjük, variálhatjuk kávéval, teával vagy klasszikus módon amerikai sajttortával a végén. Nemzetközi közeg, kedves kiszolgálás és egy sarok, ahol a bulinegyed közepében is jólesik egy picit lelassulni.

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik szeretik a tartalmas szendvicseket, és nem félnek összemaszatolni magukat.

Mikor: mivel a péksütik minősége a Lisboának köszönhetően garantált, reggelizni éppúgy ígéretes, mint egy pénteki buli után náluk fejezni be az estét. Hétvégén egészen hajnali négyig nyitva vannak.

Árfekvés: a heti levesek 850 Ft-tól, a saláták 1800 Ft-tól, a szendvicsek 1350 Ft-tól indulnak. A teljes étlapért kattints ide.

Marie Claire-plusz: kedves felszolgálás.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi

A sorozat korábbi részeit ITT találod!

Ha pedig kedved támad otthon hamburger készíteni: