Kedvenc helyünk helyünk a héten: Daniel’s Soups and Sandwiches

2020. február 19. |

Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Egy ideje érdeklődve figyeljük a Gozsdu udvar átalakulását, ahogy a pár évvel ezelőtt a bulinegyed kiindulópontjaként elhíresült átjáró a nemzetközi gasztronómia színterévé változik.

Az egykori turistacsapdákat felváltották a minőségi alapanyagokból gazdálkodó, átgondolt hazai fogásokat kínáló éttermek, vagy éppen autentikus nemzetközi konyhák, melyek nemcsak a környéken megszálló külföldieket, de a helyieket is kíváncsivá tették. A Lisboa és a TLV Eatery után ezúttal ugrottunk még egy óceánnyit a térképen, és egy olyan bisztrót választottunk, amely leginkább a klasszikus amerikai dinereket juttatja eszünkbe. Bemutatjuk Daniel szendvicsezőjét, ahová a nap bármelyik szakában beugorhatunk egy csicseriborsó-salátára vagy éppen egy kiadós vegán burgerre.

Behívó hostessek helyett mosolygós felszolgálók fogadnak a hely előtt, és hogylétünkről érdeklődnek – valahogy így mehet ez az Egyesült Államokban is, azt hiszem. A falon amerikai sikerfilmek hedonista jelenetei lógnak, és bár a bútorok is többnyire épp ezekből a kasszasikerekből ismerős éttermi berendezésre hasonlítanak, nem érezzük erőltetettnek vagy túl soknak.

A télikert ponyvája alatt foglaltunk helyet, ahonnan különösen üdítő nézni a passzázs forgatagát egy kókuszos(!) limonádét szürcsölve. Könnyen értelmezhető és rövid étlappal dolgoznak, melyen egyaránt helyet kapnak a friss napi levesek, a kiadós szendvicsek ésaz  extrább saláták is. Az utóbbi időben ugyan próbálok intuitív módon kevés húst fogyasztani, ám egy ilyen szendvicsezőben kezdő zöldségevőként esélytelen visszautasítani a Meat loverst. Jó hírünk van azonban a vegánoknak is, tofuval, szejtánnal és vörös tahinivel készülő burgerük 100%-ban mentes minden állati eredetű összetevőtől, mégis isteni finom!

Maga a buci egyenesen a szinte szomszédjuktól, a portugál Lisboa péküzeméből érkezik frissen és melegen, így biztos, hogy nem lesz szívünk otthagyni a hot dog csücskét sem a tányéron. Aki viszont szénhidrátmentes diétán van, vagy csak kihagyná a kajakómát, annak is érdemes benéznie a naponta változó leves- és salátakínálatért. A mi kedvencünk például a csicseriborsós-karfiolos változat volt.

Ételeinket menüben is kérhetjük, variálhatjuk kávéval, teával vagy klasszikus módon amerikai sajttortával a végén. Nemzetközi közeg, kedves kiszolgálás és egy sarok, ahol a bulinegyed közepében is jólesik egy picit lelassulni.

Kiknek ajánljuk: azoknak, akik szeretik a tartalmas szendvicseket, és nem félnek összemaszatolni magukat.

Mikor: mivel a péksütik minősége a Lisboának köszönhetően garantált, reggelizni éppúgy ígéretes, mint egy pénteki buli után náluk fejezni be az estét. Hétvégén egészen hajnali négyig nyitva vannak.

Árfekvés: a heti levesek 850 Ft-tól, a saláták 1800 Ft-tól, a szendvicsek 1350 Ft-tól indulnak. A teljes étlapért kattints ide.

Marie Claire-plusz: kedves felszolgálás.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi

A sorozat korábbi részeit ITT találod!

Ha pedig kedved támad otthon hamburger készíteni:

Szaftos házi hamburger Jamie Olivertől

Szaftos házi hamburger Jamie Olivertől

A budapesti Jamie's Italian hozzánk is elhozta a legendás szakács olaszos ízeit, de nem csak Jamie Oliver éttermében, hanem akár saját konyhánkban is kipróbálhatjuk a mesteri fogásokat.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve