Kedvenc helyünk a héten: Forest

2020. március 11.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Ma már nem kell sokat keresgélnünk, ha jó kávét szeretnénk inni a városban, viszont ahány kávéház, annyi szokás és vélemény különbözik arról, hogy milyen is az igazán jó kávé. Ezen a héten egy igazi belvárosi oázisban jártam, ahol a presszó minden esetben dupla, és nem néz szúrós szemmel a barista, ha a vendég esetleg cukorral és tejjel kéri a feketét. Bemutatjuk a Forest kávézót.

Ferenczi Maxim, a Forest megálmodója

A megálmodó, Ferenczi Maxim 16 éves kora óta dolgozik vendéglátásban, az elmúlt 6-7 évben baristaként több népszerű budapesti specialty kávézóban is megfordult, 2 éve pedig megnyitotta első saját helyét a Papnövelde utcában. Maga a Forest név egy éjszaka, álmából felriadva villant be számára, ami reflektál a bejáratnál is olvasható szlogenre: „naked in the woods”.  Ezzel nemcsak a növényekkel és indákkal díszített erdei enteriőrre, hanem a kávékészítés folymatára is utalnak, amit naked portafilterrel és karral készítenek, intenzitása és mennyisége több, ízvilága gazdagabb, mint a szimpla presszóé, viszont alacsonyabb a koffeintartalma.

Ahogy végigkísérjük a készítés folyamatát, Maxim felhívja a figyelmünket a megjelenő tigrismintára, amely a tökéletes cremára utal. Jelenleg az újhullámos Goosebumps pörkölőből érkezik az éppen guatemalai kávé, amelyet érdemes röviden is megkóstolni, ha kíváncsiak vagyunk, miben más a naked kávé a szimpla eszpresszónál.

A finom kávé mellett viszont már csak a hangulatért is érdemes eltölteni náluk az időt. „Ha belépsz ide, nem jönnek az e-mailek, nem idegeskedik főnök, akkor az én váramban vagy, amiről lepattan minden stresszes behatás, ezért a Forest a nyugalom szigete” – biztosít Maxim.

Kényelmes bárszékeik vagy éppen az ablak mellett kialakított párnás fülke pedig szuper szpot arra, hogy kicsit lelassuljunk, és pár percre csak a finom kávénkra koncentráljunk.

Hétköznap 7.00-től 19.00 óráig nyitva vannak, ezért legyen szó egy croissant-os reggeliről, gazdagon elkészített szendvicsről ebédre, vagy a munka utáni megérdemelt kávéról, Maxim vagy barátságos baristája, Máté tárt karokkal várnak.

7 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: legfiatalabb törzsvendégiek a környékbeli gimnázium tanulói, de sűrűn csomagolják elvitelre a croissant-t egy 90 év körüli bácsinak is. Ajánljuk mindenkinek, aki kedves emberek társaságában szeretne eltölteni időt, jó kávét fogyasztva egy igazán hangulatos oázisban.

Mikor: a forgalom változó, de a délelőtti órákban nagyobb eséllyel kapunk szabad asztalt. Hétköznap 7.00-től 19.00 óráig, hétvégén 9.00-től 17.00-ig érkezhetünk.

Árfekvés: a presszó 700 Ft, míg a latte 950 Ft, ami egyből dupla adaggal készül, így máris helyre billen az ár-érték arány a minőséget szem előtt tartva. Szendvicseik 790 Ft-tól indulnak, az általam kóstolt fekete-erdei sonkával készült menü tortilla körettel 1290 Ft.

Marie Claire-plusz: A kávézó berendezésének részletei, például az indákkal körbefont lámpák, vagy a bejáratra festett virágk, amelyek fölött angyalkák repkednek. Ezektől lett a Forest egy igazi színfolt a környéken.

Szöveg és fotó: Bodnár Zsófi