Sokan megijednek a töltött húsoktól, és tény, hogy a „göngyölés”, vagy az egész állatok megtöltése elég macerás folyamat. Az alábbi recept azonban sokkal egyszerűbb technikát használ: elég csak bevagdosni a húst, és úgy megtölteni a réseket a választott töltelékkel – ezúttal egy krémes, spenótos-kecskesajtos keverékkel. Ez a fehérjében gazdag csirkemell jól illeszkedik a ketogén diétába, vagy a simán csak szénhidrátcsökkentett étrendbe, de akkor is nagyon jól jön, ha egyszerűen szeretnénk valami látványosat készíteni. És azt mondtuk már, hogy az egész ételt serpenyőben is elkészíthetjük?
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 2 ek. olívaolaj
- 4 csésze bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 50 gramm kecskesajt
- 1 fej fehérhagyma, felszeletelve
- 220 gramm csiperkegomba, felszeletelve
- 1 ek. balzsamecet
- 1 tk. friss kakukkfű
- só és bors
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy éles késsel ejtsünk vágásokat a csirkemelleken, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át őket teljesen – mérettől függően 4-6 mélyedést készítsünk. A melleket locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, majd tegyük félre.
- Egy nagyobb, sütőbe tehető serpenyőt melegítsünk fel, öntsünk bele fél evőkanál olívaolajat. Dobjuk rá a fokhagymát, fonnyasszuk meg rajta a spenótot, majd vegyük le a tűzről, és egy tálban keverjük össze a kecskesajttal. Kenjük a tölteléket a csirkemellekbe vágott résekbe.
- Ugyanebbe a serpenyőbe öntsünk még egy evőkanál olívaolajat, dobjuk rá a felvágott hagymát és gombát, ízesítsük friss kakukkfűvel, sóval és borssal – ízlés szerint egy evőkanál balzsamecettel. Pirítsuk, míg kellően megfonnyadnak a hozzávalók, és aranybarna színt kapnak. Ha kész, csináljunk helyett a csirkemelleknek, helyezzük azokat is a serpenyőbe.
- Az ételt süssük 20-30 percig, amíg a hús teljesen át nem sül. Éhségérzettől függően 2-4 főre elegendő az adag.
Ambitious Kitchen