Kalóriamentes tészta citrommal, kellevéllel és csirkével

2020. március 16. |

A titok nyitja a shirataki vagy konjactészta, egy olyan hagyományos japán tésztafajta, ami cukor- és gluténmentes, ráadásul szinte zéró kalóriás.

A japán shirataki tészta a konjac növény gyökerének lisztjéből készül (ezért nevezik konjactésztának is), és az elmúlt években elképesztő népszerűségre tett szert, ugyanis glutén- és cukormentes, ráadásul tényleg szinte zéró kalóriás. Ha megfelelően kombináljuk – például sovány húsokkal és zöldségekkel –, akkor tökéletes diétás fogások készülhetnek belőle, ráadásul nem kell kompromisszumokat sem kötnünk, hiszen tényleg finom lesz a végeredmény!

Hozzávalók:

  • 220 gramm shirataki tészta
  • 170 gramm csirkemell
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 tk. apróra vágott fokhagyma
  • 70 gramm fodros kel (letépkedve, durvára vágva)
  • 2 ek. citromlé
  • 1/2 tk. finomra reszelt citromhéj
  • só és bors
  • 2 ek. reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. A tésztát készítsük el a csomagoláson írt utasítások szerint. A csirkemellet kockázzuk fel falatnyi darabokra.
  2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá a csirkét és a fokhagymát, pirítsuk le a húst. Ízesítsük sóval és borssal.
  3. Ha a csirke színt kapott, dobjuk mellé a kelleveleket, és fonnyasszuk meg őket 1-2 perc alatt. Locsoljuk rá a citromlevet, majd adjuk hozzá a tésztát is – ízlés szerint szórjunk rá még egy kevés sót és borsot.
  4. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

PureWow

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró