Kalóriamentes tészta citrommal, kellevéllel és csirkével

2020. március 16. |

A titok nyitja a shirataki vagy konjactészta, egy olyan hagyományos japán tésztafajta, ami cukor- és gluténmentes, ráadásul szinte zéró kalóriás.

A japán shirataki tészta a konjac növény gyökerének lisztjéből készül (ezért nevezik konjactésztának is), és az elmúlt években elképesztő népszerűségre tett szert, ugyanis glutén- és cukormentes, ráadásul tényleg szinte zéró kalóriás. Ha megfelelően kombináljuk – például sovány húsokkal és zöldségekkel –, akkor tökéletes diétás fogások készülhetnek belőle, ráadásul nem kell kompromisszumokat sem kötnünk, hiszen tényleg finom lesz a végeredmény!

Hozzávalók:

  • 220 gramm shirataki tészta
  • 170 gramm csirkemell
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 tk. apróra vágott fokhagyma
  • 70 gramm fodros kel (letépkedve, durvára vágva)
  • 2 ek. citromlé
  • 1/2 tk. finomra reszelt citromhéj
  • só és bors
  • 2 ek. reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. A tésztát készítsük el a csomagoláson írt utasítások szerint. A csirkemellet kockázzuk fel falatnyi darabokra.
  2. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat, dobjuk rá a csirkét és a fokhagymát, pirítsuk le a húst. Ízesítsük sóval és borssal.
  3. Ha a csirke színt kapott, dobjuk mellé a kelleveleket, és fonnyasszuk meg őket 1-2 perc alatt. Locsoljuk rá a citromlevet, majd adjuk hozzá a tésztát is – ízlés szerint szórjunk rá még egy kevés sót és borsot.
  4. Frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

PureWow

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Vegán kakukkfüves spárgakrémleves kakukkfű

Vegán kakukkfüves spárgakrémleves