Laktató bableves quinoával

2020. április 16.
Ha szeretnénk laktatóbbá tenni egy egyszerű zöldséglevest, jó ötlet lehet valamilyen gabonát vagy álgabonát tenni bele – például egy kis quinoát!

Az alábbi recept leginkább az olaszos minestrone levesre hasonlít, hiszen apró szemű fehér babbal, jó adag paradicsommal, zellerrel és friss zöldfűszerekkel készül. Ha eltekintünk a zöldségek feldolgozásától, akkor villámgyorsan összedobható levesről van szó, ráadásul nyugodtan magára hagyhatjuk a konyhában, nem is nagyon kell ránézni közben. A különlegességét az adja, hogy egy kevés quinoa is kerül bele, ettől pedig sokkal laktatóbb, tartalmasabb lesz a végeredmény! Könnyű, diétás vacsorának is szuper választás lehet.

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze olívaolaj
  • 2 közepes vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 közepes répa, meghámozva és apróra kockázva
  • 2 szál zeller, vékony szeletekre vágva
  • 1 konzerv cannellini bab
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 konzerv hámozott paradicsom
  • 7 csésze zöldség alaplé
  • 1/3 csésze quinoa
  • 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál friss oregano, rozmaring vagy kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • só és bors

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb lábosban hevítsünk olajat, dobjuk rá a hagymát, a répát és a zellert, süssük őket 5 percig. Adjuk hozzá a babot és a fokhagymát is, kevergessük további 2 percig.
  2. Öntsük a zöldségekre a hámozott paradicsomot, majd öntsük fel az egészet a zöldség alaplével. Közepes lángon hagyjuk összeforrni úgy 20 percig.
  3. Adjuk hozzá a quinoát és a fűszernövényeket, fedjük le a lábost, és főzzük tovább a levest 12-15 percig, míg a quinoa megpuhul. Ízesítsük sóval és borssal.

NYT Cooking

Még több receptre vagy kíváncsi?