Csirkét panírozni nem éppen fogyókúrás dolog, burgonyachipsszel pedig pláne, de néha tényleg érdemes megengedni magunknak, ugyanis ennél ropogósabb csirkét biztosan nem ettünk még! De a recept titkos sztárja az izgalmas ízű rukkolapesztó, amiben a rukkola jellegzetes, kesernyés ízét az édeskés, földes törökmogyoró egészíti ki! Külön, más receptekhez is érdemes felhasználni.
Hozzávalók:
- 1 és fél csésze friss rukkola
- 1/2 csésze friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma, durvára vágva
- 1/4 csésze plusz 2 ek. pirított törökmogyoró, durvára vágva
- 3/4 csésze reszelt parmezán sajt
- 1/4 tk. só
- 1/4 csésze finomliszt
- 1/2 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze zsíros tej
- 1 és fél csésze jó minőségű burgonyachips, összezúzva
- 3/4 tk. cayenne bors
- 4 szelet csirkemell filé
- 8 szelet friss mozzarella
Elkészítés:
- A pesztóhoz aprítógépben keverjük össze a rukkolát, a petrezselymet, a fokhagymát, a törökmogyorót és a parmezánt, ízesítsük kevés sóval. Adjunk hozzá fokozatosan olívaolajat, míg el nem érjük a kívánt állagot.
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A panírozáshoz készítsünk elő 3 tányért: az elsőbe szórjunk lisztet, ízesítsük sóval. A másodikba öntsünk tejet, a harmadikba pedig szórjuk bele az összetört chipset – adjunk hozzá sót, cayenne borsot és egy kanál lisztet.
- A csirkemelleket ízesítsük sóval és borssal, majd panírozzuk be őket (liszt-tej-chips sorrendet követve). Süssük őket aranybarnára kb. 20 perc alatt.
- A csirkemellekre helyezzünk 2-2 szelet mozzarellát, és toljuk vissza a sütőbe úgy 4 percre, míg a sajt megolvad. Friss pesztóval megkenve tálaljuk.
PureWow